1. vimagreg's Avatar
    Hm. Audio: check. Navigation: not checked. And that multimedia system screen, let's take off, so. Man, continue to use if you are happy. I obviously don't have any intention to convince a fanboy that Apple has ever made any sh*t service or product. Poor me if it was my aim... Cheers.
    02-22-2018 05:40 PM
  2. camaroz1985's Avatar
    Haha definitely not a fan boy. I was a diehard Windows Phone user, but I saw that was ending so I chose Apple as the lesser of two evils.

    I agree with you that Navigation is lacking/limited even here in the US, and clearly even further lacking where you are. The only disagreement I have is that you think you should be able to use any app at all on the screen in your car. That's definitely not safe, and definitely will not be happening. Now maybe if they incorporated something into the software where you could only use it when the car wasn't moving, that would be ok, but I would have to assume that is something that very few people would be interested in, and thus not worth their development time. Even Android Auto, which is not as restrictive, does not allow you to use any app on the car screen, only the apps which are "safe" to use in the car.
    02-23-2018 01:40 PM
  3. vimagreg's Avatar
    Ok, now I agree with you. But I don't want to use any app on CarPlay, only that one's which would be useful in a driving environment. GPS navigation is the most important for me.

    Cheers
    02-23-2018 05:23 PM
  4. mpdifranco's Avatar
    I've installed an aftermarket CarPlay radio unit in my Evo X. Before that I was using an cellular iPad mini on an integrated mount for music and directions (which was awesome), but it became too much work bringing the iPad in and out whenever I went for a drive. (I live in Canada where it gets quite chilly in the winter, so I can't leave it in the car). CarPlay was exactly what I was looking for.
    03-17-2018 06:52 AM
  5. si001's Avatar
    Waze is Google so you can forget about that.
    What I dont like about CarPlay is that it still fails to dictate incoming texts 90% of the time.
    03-17-2018 10:44 PM
  6. brodomski's Avatar
    Hey all! Recently had a CarPlay compatible CarPlay deck installed in my truck... wondering if there are any others around here (looks like it!) that have vast CarPlay experience? Would love to talk more about it and perhaps start up some really helpful guides and tutorials!

    I'm sure there are common problems and tips we can offer... just searching for some CarPlay users here. If that's you, raise your hand!
    I have CarPlay on my 2017 Subaru Impreza. There were a few annoying bugs when I received the car a year ago but it seems those have been worked out through random telematic updates.

    I actually ended up buying a used Nexus 5 to try out Android Auto and Waze, which seemed to have even more issues that have not been fixed through the telematic updates. Sticking with CarPlay for now...
    03-28-2018 01:06 AM
  7. bruce100458's Avatar
    I have a Kenwood Navigation head in my X5 and use carplay on my iPhone 6s. I have had frequent disconnects with a message on the Kenwood saying "Standby" and have to disconnect and then reconnect the cable to fix the issue. I have replaced the cable & am using an Apple cable but the problem persists. I have not updated the Kenwood firmware BUT as my iphone has updatd the problem has gotten worse & worse. Finally today the Carplay icon disappeared from the Kenwood & I can not get it back. My iphone is up to 11. When Carplay works I love it but these disconnects & the problem I have today make me want to throw both away...
    05-08-2018 01:15 PM
  8. camaroz1985's Avatar
    I have a Kenwood Navigation head in my X5 and use carplay on my iPhone 6s. I have had frequent disconnects with a message on the Kenwood saying "Standby" and have to disconnect and then reconnect the cable to fix the issue. I have replaced the cable & am using an Apple cable but the problem persists. I have not updated the Kenwood firmware BUT as my iphone has updatd the problem has gotten worse & worse. Finally today the Carplay icon disappeared from the Kenwood & I can not get it back. My iphone is up to 11. When Carplay works I love it but these disconnects & the problem I have today make me want to throw both away...
    Have a Kenwood in my truck too (DNX693S) and I get similar issues every now and then (disconnect and goes to standby but then reconnects automatically). I believe mine is updated to the latest firmware, but even that isn't that new, I think it is dated 7/17.

    I'm hoping they have another update, but sadly I'm not holding my breath. Not exactly the kind of support you would hope for when shelling out hundreds of $ for a car stereo. The customer service is pretty responsive if you have questions though, so I might ask about any further updates.
    05-08-2018 02:59 PM
  9. camaroz1985's Avatar
    I have a Kenwood Navigation head in my X5 and use carplay on my iPhone 6s. I have had frequent disconnects with a message on the Kenwood saying "Standby" and have to disconnect and then reconnect the cable to fix the issue. I have replaced the cable & am using an Apple cable but the problem persists. I have not updated the Kenwood firmware BUT as my iphone has updatd the problem has gotten worse & worse. Finally today the Carplay icon disappeared from the Kenwood & I can not get it back. My iphone is up to 11. When Carplay works I love it but these disconnects & the problem I have today make me want to throw both away...
    Have a Kenwood in my truck too (DNX693S) and I get similar issues every now and then (disconnect and goes to standby but then reconnects automatically). I believe mine is updated to the latest firmware, but even that isn't that new, I think it is dated 7/17.

    I'm hoping they have another update, but sadly I'm not holding my breath. Not exactly the kind of support you would hope for when shelling out hundreds of $ for a car stereo. The customer service is pretty responsive if you have questions though, so I might ask about any further updates.
    Check you firmware version. I thought I had the most recent but there was actually a newer version for mine. I installed it and have not had any freezes since.
    05-29-2018 02:11 PM
  10. Raptor007's Avatar
    I would love to have Carplay in my new car arriving this week, but alas Toyota hasn't seen fit to offer it. They are rolling it out on a few new models, but not the LC200 :0 and so far the aftermarket side is well non-existent for my vehicle and given the integrated climate control via the touch screen I likely never will be able to. The closest I will get is iPhone Mirroring with BeatSonic.
    07-17-2018 08:16 PM
  11. Cladster's Avatar
    Anyone installed a Kenwood 8018BTS and the retro kit in a Jeep Cherokee? All up about $1750AUD installed here, worth it?
    07-30-2018 01:47 AM
61 123

Similar Threads

  1. Any luck using 3rd party camera apps?
    By bcandiolo in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 02-21-2017, 09:26 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 01-10-2017, 12:38 PM
  3. iHome SmartPlug stopped responding to Homekit; any ideas on fix?
    By Blankford13 in forum HomeKit & Connected Living
    Replies: 1
    Last Post: 01-10-2017, 08:45 AM
  4. Is there a security bug in iPhone SE?
    By iMore Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 01-10-2017, 03:33 AM
  5. 10 shortcuts every iPhone and iPad user need to know
    By iMore.com in forum iMore.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-09-2017, 12:12 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD