1. Travis F's Avatar
    Just wondering if anyone knows of a toggle to install on a 5s that will disable the 3G modem? I would like to Disable LTE/4G/3G and force my phone to connect to Edge network while at work. I believe this was previously available in SBSettings. Thanks in advance!
    01-20-2014 10:07 AM
  2. rdiddy_25's Avatar
    Have to wait for SBSettings to get updated. You can do it manually thru the settings app right now. No jb needed
    01-20-2014 10:25 AM
  3. Travis F's Avatar
    Have to wait for SBSettings to get updated. You can do it manually thru the settings app right now. No jb needed
    Actually in settings app it only allows me to deactivate the LTE modem. The 4G/3G modems still remain active......
    01-20-2014 11:03 AM
  4. sherlock's Avatar
    I use CCControls
    01-20-2014 11:22 AM
  5. natasftw's Avatar
    What exactly is it you're trying to do?

    If you're looking to use Edge, are you still trying to use data? If not, you can disable Cellular data from the settings. This will let you remain on WiFi.

    LTE is the "4G" modem you're using.

    Are you just trying to save battery life by having fewer things drawing power? If so, you'd likely be better disabling data regardless.
    01-20-2014 12:52 PM
  6. Travis F's Avatar
    What exactly is it you're trying to do?

    If you're looking to use Edge, are you still trying to use data? If not, you can disable Cellular data from the settings. This will let you remain on WiFi.

    LTE is the "4G" modem you're using.

    Are you just trying to save battery life by having fewer things drawing power? If so, you'd likely be better disabling data regardless.
    I am looking to use Edge only for the data connection while I am at work. LTE and 3G signals do not penetrate the walls of the building I am in very well at all. I lose data connection all the time and the signal bounces from 1 dot of "4G" to no service to Edge network...

    I am on AT&T's network, they have: LTE, 4G,and 3G networks. From what I can tell the "4G" is just the expanded 3G network (HSPA+ I think). As far as I can tell it uses the 3G modem.

    I installed CCControls but I do not see a toggle for 3G, only a toggle for LTE.

    Thanks for the replies and help so far.
    01-20-2014 01:17 PM

Similar Threads

  1. Not getting texts after switching from iPhone to Android? Here's the fix!
    By iMore.com in forum iMore.com News Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 01-21-2014, 06:21 PM
  2. One of my game icons is missing from my iPad
    By iMore Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-20-2014, 10:47 AM
  3. Our fondest memories from 30 years of the Mac - what are yours?
    By iMore.com in forum iMore.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-20-2014, 10:40 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD