1. grunt0300's Avatar
    I downloaded one from my back-ups, and deleted the corrupted one. Now i'll go back and try what you said before.
    05-07-2011 10:06 PM
  2. Ipheuria's Avatar
    Ok that is similar to what I was going to suggest. Anyway here's a link for any other future visitors who have the same problem System preferences problem [Archive] - MacRumors Forums
    05-07-2011 10:08 PM
  3. grunt0300's Avatar
    I've got "system preferences" back in, and i'm the administrator just like you. I tried terminal again with no luck. I can't get out of the "login" screen. I don't know what to type on that screen to get me to the next one.
    05-07-2011 10:20 PM
  4. grunt0300's Avatar
    I got it. Open terminal, go to preferences, change "shells open with" from default to command. The next part is scary, so i'll wait to hear from you.
    05-07-2011 11:08 PM
  5. grunt0300's Avatar
    Just plugged in phone and checked for updates in iTunes. It said that 4.3.3 is the current one, and there are no new updates. Does this mean that i'm good to go? Is it reading my phone correctly now? Man, i hope so.
    05-07-2011 11:36 PM
  6. zayragiselle's Avatar
    hi...just before i was going to update to 4.3.3 i decided to use tiny umbrella :/

    of course i have this apple cannot restore your phone blah blah blah

    im trying to do the fix for it but im a little bit lost on what i should edit...i think i have the right terminal window but i dont know what to edit...

    can anyone help me?

    thank you!

    btw im on mac
    05-07-2011 11:50 PM
  7. grunt0300's Avatar
    Check out the first page of this thread.
    05-07-2011 11:53 PM
  8. zayragiselle's Avatar
    Check out the first page of this thread.
    alright...just realized what that was lol...i thought it was part of the windows instructions that's why i didnt give it a second look

    um ok if im reading it correctly i have to put a # in front of 74.xxx.xxx thing and the 127 line?
    05-07-2011 11:57 PM
  9. grunt0300's Avatar
    Sounds like you're looking at the Windows instructions. Didn't you say that you were on a Mac?
    05-08-2011 12:07 AM
  10. zayragiselle's Avatar
    yes i am...i launch terminal and i type sudo pico /etc/hosts....type in my password and i get this screen..



    after this i do not know what to edit
    05-08-2011 12:13 AM
  11. grunt0300's Avatar
    I'm guessing that you have to type in a new host file. You need somebody with more experience to get you the rest of the way. Sorry i couldn't help you further. Good luck.
    05-08-2011 12:30 AM
  12. Massie's Avatar
    For anyone using TU...have you tried just unchecking the "set hosts to Cydia" box in the Advanced settings in TU? I feel like a lot of people are getting into more complicated terminal/host edits without really needing to. The whole point of that setting in TU is that it takes care of it for you...when you want to use backed up SHSH you check it to look to Cydia, when you want an official Apple SHSH you uncheck it.

    Have you all been having problems with that setting that I haven't?
    zayragiselle and grunt0300 like this.
    05-08-2011 12:38 AM
  13. zayragiselle's Avatar
    ok by saving the hosts again with this unmarked would fix this problem?

    alright that worked!!!!!!!

    thank you!!!!!!!
    Last edited by angelgirl204; 05-08-2011 at 12:47 AM.
    05-08-2011 12:40 AM
  14. Massie's Avatar
    You're welcome! Much easier, right?
    05-08-2011 12:49 AM
  15. zayragiselle's Avatar
    You're welcome! Much easier, right?
    hehehe you have no idea lol...im jailbreaking it again thanks!!
    05-08-2011 01:14 AM
  16. Ipheuria's Avatar
    Oh come on how is that much easier you type two hash signs and save :P sounds pretty easy to me. LOL

    Edited the first page to include the TU setting. Thanks Massie
    Last edited by Ipheuria; 05-08-2011 at 01:57 AM.
    05-08-2011 01:49 AM
  17. grunt0300's Avatar
    Ricky, check out my posts in this thread and let me know everything sounds good to you. If i still have to do the "host file editing", then i will.
    05-08-2011 10:24 AM
  18. Ipheuria's Avatar
    Everything sounds like it should be good but if you ever used Tiny Umbrella then you can do what Massie suggested. You can also instead do the hosts file edit beleive me it's not as hard as it sounds. I usually like to do things manually myself that way I know for sure the changes have been made.
    grunt0300 likes this.
    05-08-2011 11:12 AM
  19. grunt0300's Avatar
    O.K. I've unchecked the "set hosts to Cydia" box in TU, and hit apply changes. Is there anything else to do in TU? What about saving SHSH, or restoring phone? My phone is still connected, and TU is still opened up.
    05-08-2011 11:59 AM
  20. grunt0300's Avatar
    I'm rockin' again. Plugged my wife's 3GS into my Mac, and it installed new IOS perfectly. This time i did it with TU, but i'm saving your post as a back-up plan, just in case. Now i know what Tiny Umbrella is all about. Much thanks to Massie and Ipheuria for their help, and for putting up with me. My son says that i'm going into the 21st century, kicking and screaming. I guess this old Marine can still learn a few new tricks. Again, thanks guys. Semper Fi.
    05-08-2011 12:59 PM
  21. Ipheuria's Avatar
    I'm rockin' again. Plugged my wife's 3GS into my Mac, and it installed new IOS perfectly. This time i did it with TU, but i'm saving your post as a back-up plan, just in case. Now i know what Tiny Umbrella is all about. Much thanks to Massie and Ipheuria for their help, and for putting up with me. My son says that i'm going into the 21st century, kicking and screaming. I guess this old Marine can still learn a few new tricks. Again, thanks guys. Semper Fi.
    Anytime for all you did for us all with your service.
    grunt0300 likes this.
    05-08-2011 02:30 PM
  22. Ipheuria's Avatar
    Check the first page of this post it has been edited and contains all the info.
    grunt0300 likes this.
    05-09-2011 01:27 PM
  23. chris15682#IM's Avatar
    HELP PLEASE !!!!! All new to me right now. I'm using Snowbreeze 2.6.1 and trying to JB my Verizon iPhone on 4.2.7. I'm using a Windows PC. I have done all of the above steps and when verifying with Apple I keep getting Error 3149. Uuuuuuggggghhhhh!!!
    05-09-2011 02:16 PM
  24. brucewayne's Avatar
    My i4 is on the same baseband as well, no issues.
    I get no service and under network in general>about>network it says not available.
    05-09-2011 03:20 PM
  25. brucewayne's Avatar
    it's not a brick, doesn't the phone still work? just because the baseband doesn't change the phone should still work fine. You have loaded the stock firmware through iTunes right? my iPhone 4 is on 4.3.2 and it's on the same baseband. The 4.3.3 was a very small patch it may not have updated the baseband which is why you still have the same baseband. I wouldn't worry about it if your phone works.
    No the phone shows no service at the top, and network not available under settings
    05-09-2011 04:01 PM
53 123
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD