1. entronp's Avatar
    itunes is not allowing a restore to 4.2.1 assuming because the phone has the "wrong" baseband.

    Any way to get the phone to work again? I have shsh blobs saved on cydia but returning to 4.1 isn't working.
    12-11-2010 07:40 PM
  2. farbod21's Avatar
    itunes is not allowing a restore to 4.2.1 assuming because the phone has the "wrong" baseband.

    Any way to get the phone to work again? I have shsh blobs saved on cydia but returning to 4.1 isn't working.
    you need to use update not restore...
    12-11-2010 08:00 PM
  3. entronp's Avatar
    The only option allowed there is restore though. The phone is in an endless connect to itunes loop.
    12-11-2010 09:09 PM
  4. farbod21's Avatar
    The only option allowed there is restore though. The phone is in an endless connect to itunes loop.
    Thats because you used restore before. Update doesnt have the baseband check. Once you fail that check it throws you into that loop. Use TU to kick you out...
    12-11-2010 09:25 PM
  5. entronp's Avatar
    Used TU, goes right back over and over.
    12-11-2010 09:30 PM
  6. farbod21's Avatar
    Used TU, goes right back over and over.
    Hmm... Do you have your blobs for 4.1 saved? Use TU to go to 4.1 and then use update instead of restore to go to 4.2.1.
    12-11-2010 09:39 PM
  7. entronp's Avatar
    Hmm... Do you have your blobs for 4.1 saved? Use TU to go to 4.1 and then use update instead of restore to go to 4.2.1.
    blobs are saved for 4.2.1 only through TU.
    12-11-2010 09:43 PM
  8. farbod21's Avatar
    blobs are saved for 4.2.1 only through TU.
    Wait... are you trying to restore to stock 4.2.1?? You need to be using a custom IPSW...
    Last edited by farbod21; 12-11-2010 at 10:38 PM.
    12-11-2010 10:35 PM
  9. entronp's Avatar
    Wait... are you trying to restore to stock 4.2.1?? You need to be using a custom IPSW...
    I'll go back to the beginning. Phone was on 4.2.1, jb and unlocked but the unlock wouldnt work. Decided to erase the phone and try a second time but now when 4.2.1 is finishes, it goes right to itunes logo, nothing brings it out of that loop.
    12-11-2010 10:41 PM
  10. farbod21's Avatar
    I'll go back to the beginning. Phone was on 4.2.1, jb and unlocked but the unlock wouldnt work. Decided to erase the phone and try a second time but now when 4.2.1 is finishes, it goes right to itunes logo, nothing brings it out of that loop.
    What baseband do you have on the phone? If its anything other than what 4.2.1 comes with, you cannot restore to stock firmware, you need to use custom firmware from now on.
    12-11-2010 11:01 PM
  11. entronp's Avatar
    What baseband do you have on the phone? If its anything other than what 4.2.1 comes with, you cannot restore to stock firmware, you need to use custom firmware from now on.
    Yeah I have the ipad one because i wanted it unlocked.

    Ok, so i can install a custom one? What would I use for Windows?
    12-11-2010 11:20 PM
  12. farbod21's Avatar
    Yeah I have the ipad one because i wanted it unlocked.

    Ok, so i can install a custom one? What would I use for Windows?
    Use Redsn0w b6.
    12-11-2010 11:45 PM
  13. entronp's Avatar
    Use Redsn0w b6.

    I have that but how to get the custom firmware?
    12-11-2010 11:47 PM
  14. farbod21's Avatar
    I have that but how to get the custom firmware?
    Redsn0w will make the custom ipsw from 4.2.1 stock for you... If its not working, use 4.1 ipsw with redsn0w, then use itunes to update to 4.2.1 and then use redsnow with 4.2.1 to JB.
    12-11-2010 11:59 PM
  15. entronp's Avatar
    Redsn0w will make the custom ipsw from 4.2.1 stock for you... If its not working, use 4.1 ipsw with redsn0w, then use itunes to update to 4.2.1 and then use redsnow with 4.2.1 to JB.
    Oh that's what you meant? That doesn't work either. I'm fairly sure I'm using it properly but the way you speak of it, it almost sounds like a different program that does something other than what I am aware it can do lol
    12-12-2010 12:11 AM
  16. farbod21's Avatar
    Oh that's what you meant? That doesn't work either. I'm fairly sure I'm using it properly but the way you speak of it, it almost sounds like a different program that does something other than what I am aware it can do lol
    LOL... I dunno man, its worked for me... Maybe try using pwnagetool?
    12-12-2010 12:17 AM
  17. entronp's Avatar
    LOL... I dunno man, its worked for me... Maybe try using pwnagetool?
    I'll try it, thanks for ur help.
    12-12-2010 12:52 AM
  18. farbod21's Avatar
    I'll try it, thanks for ur help.
    NP... I still dont understand how you are ending up in a reboot loop after using redsn0w though...
    12-12-2010 01:01 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD
We have updated our Privacy Policy and Terms & Conditions. Please check them out.