1. Allyson Kazmucha's Avatar
    I have a 3G S, I jailbroke 3.1.2 with blackra1n.

    I had illumine, iGlassSol and a bunch of other themes before, and now it seems like everything went to crap!

    Illumine no longer resizes my icons, and the iGlassSol overlay doesn't even work anymore. What a bunch of crap. If I can't get a decent theme to work and have ALL the icons uniform, this is pointless to me.

    Yeah, I like having my other stuff too but this is retarded. Anyone else know why this is happening?
    10-18-2009 06:57 PM
  2. Allyson Kazmucha's Avatar
    Alright so I just caught wind that using blackra1n could be what is causing the problem.

    Restoring now and going to re-jailbreak with PwnageTool this time. We'll see what happens w/ that.

    Sigh...

    I'll report back, if this issue was already posted, sorry.
    10-18-2009 07:25 PM
  3. sargd66's Avatar
    I'm jb on blackra1n. I just installed both these themes and they worked just fine. They look the same as they did when I was jb on redsn0w.
    10-18-2009 08:03 PM
  4. Corrina's Avatar
    I have a 3G S, I jailbroke 3.1.2 with blackra1n.

    I had illumine, iGlassSol and a bunch of other themes before, and now it seems like everything went to crap!

    Illumine no longer resizes my icons, and the iGlassSol overlay doesn't even work anymore. What a bunch of crap. If I can't get a decent theme to work and have ALL the icons uniform, this is pointless to me.

    Yeah, I like having my other stuff too but this is retarded. Anyone else know why this is happening?
    Had the SAME problem with my 3G! Alit and Illumine both tweaked some (but not all) of my icons, then they stayed that way even after I deleted them. I had to restore and re-jailbreak to fix it, twice. I've avoided both of them since and have just tweaked a theme I like and made my own icons for it. WAY better. Curious about blackra1n being the problem.
    10-19-2009 12:54 AM
  5. Hack-My-i's Avatar
    i had a problem with my '5icon dock' and with 'winterboard'...yes i said 'winterboard...when i tried to DL WB, it froze on me when i rebooted but i re-JB and they are working fine now

    took me 7 attempts to get this thing running the way i want it to
    10-19-2009 01:02 AM
  6. Allyson Kazmucha's Avatar
    Alright, found a fix for this. It isn't necessarily a 3.1.2 issue, I think it's an iTunes issue, and how the pointer is caching icons on the newer versions.

    I spent like 2 hours SSH'ing into my phone trying to find a fix, and I did! (Then I googled it and realized it was posted on macrumors already, i suck

    either way, if your icons are not sizing like they should, it's because the icon mask isn't working properly, so as a temporary fix until the dev can release an update that fixes the issue, SSH into your phone, and navigate to /var/mobile/Library/Caches

    you'll see a folder called SpringboardIconCache - go into that folder, highlight EVERYTHING and delete it. Then delete the folder itself (it won't let you delete the folder most of the time if there are contents in it, so delete the files inside it, then the actual folder)...then respring your device and voila, it should work.

    this should work for ANY theme that uses an icon mask. at least until the creators fix the issue or patch it.
    10-19-2009 03:56 AM
  7. BENGRIMM's Avatar
    Did you install ICY , that seems to cause issues with everything .
    10-19-2009 09:59 AM
  8. weberm13's Avatar
    iMuggle, your solution worked for me too. Thanks
    10-20-2009 07:08 AM
  9. Allyson Kazmucha's Avatar
    Did you install ICY , that seems to cause issues with everything .
    No I'm aware of the issue w/ Icy, I only have Cydia.
    10-20-2009 01:25 PM
  10. Allyson Kazmucha's Avatar
    iMuggle, your solution worked for me too. Thanks
    No problem. I guess the dev tweeted on it saying it's an issue with the icon masks and how the file system now points to it, which changed after new versions of iTunes and firmware upgrades. I'm sure it'll get an update soon, but for now, that's a quick fix if you know how to SSH.
    10-20-2009 01:27 PM
  11. LVCIFER's Avatar
    Actually, I just tried your method and it's not working for me at all. Every time indelete th items an respring, nothing happens. I exit and reenter, and the folder and all of it's contents is right back there again.
    10-20-2009 06:38 PM
  12. Hack-My-i's Avatar
    hmmm...restore then re-JB perhaps?
    10-20-2009 06:54 PM
  13. redbeard's Avatar
    Alright, found a fix for this. It isn't necessarily a 3.1.2 issue, I think it's an iTunes issue, and how the pointer is caching icons on the newer versions.

    I spent like 2 hours SSH'ing into my phone trying to find a fix, and I did! (Then I googled it and realized it was posted on macrumors already, i suck

    either way, if your icons are not sizing like they should, it's because the icon mask isn't working properly, so as a temporary fix until the dev can release an update that fixes the issue, SSH into your phone, and navigate to /var/mobile/Library/Caches

    you'll see a folder called SpringboardIconCache - go into that folder, highlight EVERYTHING and delete it. Then delete the folder itself (it won't let you delete the folder most of the time if there are contents in it, so delete the files inside it, then the actual folder)...then respring your device and voila, it should work.

    this should work for ANY theme that uses an icon mask. at least until the creators fix the issue or patch it.
    Wow, I had this problem since updating to 3.1.2 last week as well, I use the Mobilepod theme just to re-size my icons so they aren't so big and I can see my wallpaper, I just tried that and it worked great, and was quick and easy, thanks!!
    10-20-2009 07:40 PM
  14. LVCIFER's Avatar
    The hell with that, I'll just fire up Photoshop and create my own icons and SSH them in. Takes a hell of a lot less time than a restore.
    10-20-2009 11:43 PM
  15. Allyson Kazmucha's Avatar
    The hell with that, I'll just fire up Photoshop and create my own icons and SSH them in. Takes a hell of a lot less time than a restore.
    Photoshopping icons? lol That takes MORE time.

    After you delete everything in the folder, are you deleting the folder itself as well? That makes a difference.

    And also, do you have a theme that resizes icons active when you do this? That's key. Otherwise that folder probably wouldn't matter anyways.
    10-21-2009 01:27 PM
  16. redbeard's Avatar
    Had to do this again, wanted to bump the thread for everyone having this problem..
    12-22-2009 11:14 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD