1. pirate82's Avatar
    downloaded black rain jailbreaker this morning the phone the software just says running it doesent seem to do anything am i missing a step can anyone help cheers
    10-11-2009 07:34 AM
  2. Matt74's Avatar
    You should post more info.... like what device you're running this on and which firmware version you have installed.
    10-11-2009 09:01 AM
  3. sargd66's Avatar
    Well everything went great with the jailbreak no problems. THEN! I downloaded 3GUnrestrictor no problem, next I downloaded Winterboard then it rebooted device now its stuck on the Apple logo. Any ideas? 3GS on all the latest iphone updates.
    10-11-2009 09:48 AM
  4. jredecop#IM's Avatar
    downloaded black rain jailbreaker this morning the phone the software just says running it doesent seem to do anything am i missing a step can anyone help cheers
    mine did the same thing i just restarted my phone by holding home and power button and reran it and it worked perfect!
    10-11-2009 11:12 AM
  5. sargd66's Avatar
    mine did the same thing i just restarted my phone by holding home and power button and reran it and it worked perfect!
    Well I could not get mine to reboot so I did a restore. Going to jailbreak it again but will be hesitant to do winterboard again. At least until I see if more people have that same problem.
    10-11-2009 11:19 AM
  6. Matt74's Avatar
    Usually Goehot's first release of any app is buggy; the second release usually works perfect and tends to be released a few days after the first.
    10-11-2009 11:24 AM
  7. sargd66's Avatar
    Usually Goehot's first release of any app is buggy; the second release usually works perfect and tends to be released a few days after the first.
    Yeah I guess you dont know what the little problems are till anything runs for awhile.
    10-11-2009 11:28 AM
  8. pirate82's Avatar
    i am running a 3g iphone software ver 3.1.2 /7d11
    carrier 02 5.0 iphone works ok but no jailbreak maybe there are a few bugs in the software would be gratefull for any solution cheers mike
    10-11-2009 12:28 PM
  9. pirate82's Avatar
    hi matt 74 have got the blackrain icon sussed it found a blog on blackrain site
    Juanma,
    Reboot your phone.
    Leave it on.
    Run blackra1n.exe.
    Plug your phone in.
    Make sure itunes isn't open.
    Click on "Make it Rain".

    i did it 3 times you know its working when you get the blackrain logo then it reboots then disconnect it so i tunes cant put it into recovery mode gonna fettle with it now cheers
    10-11-2009 12:46 PM
  10. H8245's Avatar
    hi matt 74 have got the blackrain icon sussed it found a blog on blackrain site
    Juanma,
    Reboot your phone.
    Leave it on.
    Run blackra1n.exe.
    Plug your phone in.
    Make sure itunes isn't open.
    Click on "Make it Rain".

    i did it 3 times you know its working when you get the blackrain logo then it reboots then disconnect it so i tunes cant put it into recovery mode gonna fettle with it now cheers
    Did you manually reboot (home+power) between the 3 times, mine hangs after blackra1n attempts reboot. Did you shutdown blackra1n between attempts?
    10-11-2009 03:02 PM
  11. MrAnonymous's Avatar
    For some reason, after installing blackrain, I am unable to receive incoming calls, and it says that my phone number is disabled/disconnected.

    Edit - Forget what I said, incoming calls are working again.
    Last edited by MrAnonymous; 10-11-2009 at 03:22 PM.
    10-11-2009 03:09 PM
  12. Ipheuria's Avatar
    Well everything went great with the jailbreak no problems. THEN! I downloaded 3GUnrestrictor no problem, next I downloaded Winterboard then it rebooted device now its stuck on the Apple logo. Any ideas? 3GS on all the latest iphone updates.
    I had the same problem recently when I JB 3.1 with pwnage tool. As soon as I installed anything from Cydia with Winterboard my phone would crash into Safe Mode. Then I finally firgured out it was WB once I uninstalled it the phone was perfectly fine. What I did was re-JB without Winterboard included as a package. Then I put WB in and everything was fine. So you should try re-JB and the first thing you put on is WB. If the phone crashes, just reboot with power + Home and if you can get back into the phone un-install WB.
    10-11-2009 03:42 PM
  13. sommerface's Avatar
    little FYI...don't even bother using Vista. I tried on my laptop, and it didn't work. I used my husband's computer, which has XP, and it's working fine.
    10-11-2009 03:52 PM
  14. budd1e_lee's Avatar
    little FYI...don't even bother using Vista. I tried on my laptop, and it didn't work. I used my husband's computer, which has XP, and it's working fine.
    Worked no problem for me on Vistax64
    10-11-2009 04:00 PM
  15. sommerface's Avatar
    yeah, i found out i'm having issues. i don't get the blackra1n screen at all, but i get a pop up that my phone is going to be rebooted.

    yes, iTunes is not working in the background. I've reset my phone many times now. I have 3.1.2.
    10-11-2009 04:13 PM
  16. budd1e_lee's Avatar
    I ran it with iTunes open, oops, but it worked just fine.
    10-11-2009 04:28 PM
  17. Ipheuria's Avatar
    little FYI...don't even bother using Vista. I tried on my laptop, and it didn't work. I used my husband's computer, which has XP, and it's working fine.
    you should check to make sure your user has admin priviliges. There are unpredictable results when programs run without admin privileges. I've never had a Windows machine where my user wasn't in the admin group.
    10-11-2009 04:48 PM
  18. sommerface's Avatar
    you should check to make sure your user has admin priviliges. There are unpredictable results when programs run without admin privileges. I've never had a Windows machine where my user wasn't in the admin group.
    I'm an admin. I ran blackra1n as the admin.
    10-11-2009 05:02 PM
  19. cirem's Avatar
    Hi guys. New to this site and new to iPhone. I'm using the iphone 3gs 3.1.2. I tried using blackrain to jailbreak it but after jailbreaking it, whenever i turn the phone off and turn it back on, I get this USB and itunes icons and when I plug it in the computer, it tells me to restore (or else the phone wont even start). I have tried restoring and installing blackrain again but same thing happened. Am I doing anything wrong? I should mention, when I first got the phone, I did start it up with itunes, then install blackrain a day later. Can anyone please point me to the right direction? Cheers guys!
    12-03-2009 05:04 PM
  20. big9erfan's Avatar
    You have the new 3GS, search "tethered jailbreak". It's due to a chance Apple made in the new 3GS phones, and there is no way to avoid it right now. You don't have to restore just connect to your computer and run Blackra1n again and you'll be fine.

    In fact, just a few posts down was this one: http://forum.theiphoneblog.com/iphon...tched-off.html
    12-03-2009 05:07 PM
  21. cirem's Avatar
    [QUOTE=big9erfan;1536610]You have the new 3GS, search "tethered jailbreak". It's due to a chance Apple made in the new 3GS phones, and there is no way to avoid it right now. You don't have to restore just connect to your computer and run Blackra1n again and you'll be fine.


    Thanks for the quick reply mate. So does that means until a new version of JB is out, i can use tethered jailbreak. Yeh?
    12-03-2009 05:41 PM
  22. big9erfan's Avatar
    Your only option until someone comes out with a non-tethered solution for the NEW 3GS bootrom is a tethered jailbreak. Yes, you can use Blackra1n as it is currently, just don't turn off your phone
    12-03-2009 05:42 PM
  23. cirem's Avatar
    Your only option until someone comes out with a non-tethered solution for the NEW 3GS bootrom is a tethered jailbreak. Yes, you can use Blackra1n as it is currently, just don't turn off your phone
    Cheers. Now I have to make a decision, should I wait for the solution or just go with the current blackrain. Thanks heaps!
    12-03-2009 05:52 PM
  24. mgfernandez's Avatar
    i did the jailbreak good, and it worked.. i then downloaded an app and had to reboot, i got the regular teathered iphone boot screen of the usb itunes logo. how ever at the time i did not know this was regular. i then restored the phone... the logo did not go away, so i started looking into forums found out that you need to run blackrain again. so i tried to do that, but now itunes and blackrain dont recognize my iphone.

    anybody know what to do please email me
    mgfernandez67 @gmail.com -all help greatly appriciated
    12-27-2009 03:28 PM
  25. euwohnnah's Avatar
    i did the jailbreak good, and it worked.. i then downloaded an app and had to reboot, i got the regular teathered iphone boot screen of the usb itunes logo. how ever at the time i did not know this was regular. i then restored the phone... the logo did not go away, so i started looking into forums found out that you need to run blackrain again. so i tried to do that, but now itunes and blackrain dont recognize my iphone.

    anybody know what to do please email me
    mgfernandez67 @gmail.com -all help greatly appriciated
    I had something similar happen to me, but I got an app that was a demo that I couldnt delete, tried uninstalling everything possible apart from blackra1n and blacksnow, but it was still there, i restored my phone, didn't know what else to do. Then I went to rejailbreak, and it just stays on the connect to itunes, but blackrain says jailbreak done, wait for reboot, but i never get rebooted, i can reboot manually, but then the blackra1n icon doesn't show up. Anyone know whats going on? iPhone 3G 3.1.2/ mac osx
    12-27-2009 07:27 PM
32 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD