1. fabbiosilent's Avatar
    Hi everybody,
    i think i've done some big mess with my ipod touch 2G. It started when i wanted to erase all data and apps on (jailbroken) iOS v3.1.3. I tried to that using "Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings" on the ipod. After that, ipod went stuck on apple logo (rebooting?). After waiting some time, i decided to turn it off and on. That only switched the original apple logo to the "ananas" logo.

    Then i tried to jailbreak it again using redsn0w v0.9.5b5-5 and iPod2,1_4.0_8A293_Restore.ipsw. Installation went fine except ipod doesn't reboot, instead goes automatically in recovery mode.

    Searching around i found this is called recovery mode loop, and found a guide using irecovery to fix it. i followed it (snow leopard user), but it didnt solve the problem. Btw, here's what i got by executing iRecovery:
    Code:
    iRecovery - Recovery Utility for 0x1281 and WTF.
    by wEsTbAeR-- and Tom3q
    
    Got USB
    
    
    =======================================
    ::
    :: iBoot for n72ap, Copyright 2009, Apple Inc.
    ::
    ::	BUILD_TAG: iBoot-636.66
    ::
    ::	BUILD_STYLE: RELEASE
    ::
    ::	USB_SERIAL_NUMBER: CPID:xxxx CPRV:xx CPFM:xx SCEP:xx BDID:00 ECID:xxxxxxxxxxxxxxxx IBFL:01 SRNM:[xxxxxxxxxxxx]
    ::
    =======================================
    
    [FTL:MSG] Apple NAND Driver (AND) RO
    [FIL:INF] Found chip id 0x3ed5d72c on CS 0.
    [FIL:INF] Found chip id 0x3ed5d72c on CS 1.
    [FTL:MSG] FIL_Init            [OK]
    [FTL:MSG] UF_Init            [OK]
    [FTL:MSG] FPart Init          [OK]
    read new style signature 0x43313134 (line:375)
    [FTL:MSG] VSVFL Register  [OK]
    [FTL:MSG] VFL Init            [OK]
    [FTL:MSG] VFL_Open            [OK]
    [FTL:MSG] YAFTL Register  [OK]
    yaFTL::YAFTL_Open(l:2630): CXT is not valid . Performing full NAND R/O restore ...  
    [FTL:MSG] FTL_Open            [OK]
    Boot Failure Count: 15	Panic Fail Count: 0
    Entering recovery mode, starting command prompt
    (Recovery) iPhone$ setenv auto-boot true
    (Recovery) iPhone$ saveenvs
    (Recovery) iPhone$ fsboot
    (Recovery) iPhone$ reboot
    (Recovery) iPhone$ exit                    
    Closing USB connection...
    Anyone can help me?? I would be fine just by getting it back to an unjailbroken state.i've done extensive searchs but i can't fix this on my own

    thanks!
    Last edited by fabbiosilent; 09-26-2010 at 08:27 AM.
    09-22-2010 08:16 AM
  2. myzhi's Avatar
    Try using Tinyumbrella to kick it out of recovery mode after restore.

    Next time, don't use erase all... That removes everything on phone, including the OS.
    09-22-2010 11:12 AM
  3. fabbiosilent's Avatar
    thanks man,
    it worked out pretty good =)

    too bad i couldn't find tinyumbrella before!
    09-26-2010 08:27 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD