1. eastbayrae's Avatar
    I have several sounds linked to notifications, such as new emails, and none of them work on my iPhone. What am I missing? I just transferred from a WP device so this is a bit new to me. I have it set up the same way as my iPad and they work fine.
    04-17-2013 12:21 AM
  2. Just_Me_D's Avatar
    I have several sounds linked to notifications, such as new emails, and none of them work on my iPhone. What am I missing? I just transferred from a WP device so this is a bit new to me. I have it set up the same way as my iPad and they work fine.
    Double check the basics:

    1. If the sounds are custom made, make sure the length is 30 or less.
    2. Re-check the sound settings.
    3. Re-check the sound volume.
    4. Make sure the mute switch is not on.

    You can also try rebooting your device.
    04-17-2013 08:32 AM
  3. eastbayrae's Avatar
    Double check the basics:

    1. If the sounds are custom made, make sure the length is 30 or less.
    2. Re-check the sound settings.
    3. Re-check the sound volume.
    4. Make sure the mute switch is not on.

    You can also try rebooting your device.
    The only thing that is there when I look at the mail section is banners and badges. When I go into mail it has a sound listed when I get new mail but none plays. I rebooted the phone and no it isn't a custom sound.


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2 while driving in reverse
    04-17-2013 01:10 PM
  4. Just_Me_D's Avatar
    The only thing that is there when I look at the mail section is banners and badges. When I go into mail it has a sound listed when I get new mail but none plays. I rebooted the phone and no it isn't a custom sound.


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2 while driving in reverse
    To verify, when you go to Settings-Sounds and then scroll down to the Sounds and vibration pattern section, to the right of "New Mail" there is a tone listed. When you tap on the arrow and then tap on the tone that is check marked, you indeed hear the sound of the selected tone. Right?
    If you are using the native mail app, also go to Settings-Notifications-Mail and then tap on each individually configured email account and make sure that there is an alert tone listed in the "New Mail Sound" section and test the sound to verify that it plays. If you are using a 3rd party app then go to Settings-Notifications and then scroll down to locate the app, tap on it and then make sure to turn ON "Sounds"
    04-17-2013 01:55 PM
  5. eastbayrae's Avatar
    I am using the Apple mail client. There are tones listed and work when checked.


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2 while driving in reverse
    04-17-2013 02:16 PM
  6. eastbayrae's Avatar
    Earlier I heard the *ding* sound and thought it fixed itself. Nope, I still don't know what caused it.
    04-17-2013 05:13 PM
  7. Just_Me_D's Avatar
    Earlier I heard the *ding* sound and thought it fixed itself. Nope, I still don't know what caused it.
    If you do not have 'Alert', 'Badge' or 'Banners' checked in addition to the notification sound, you may find it difficult to know what the alert is in reference to. Check your notification bar. It may reveal what caused it.
    04-17-2013 05:40 PM
  8. Massie's Avatar
    I have several sounds linked to notifications, such as new emails, and none of them work on my iPhone. What am I missing? I just transferred from a WP device so this is a bit new to me. I have it set up the same way as my iPad and they work fine.
    When you say they're linked--where are you linking them? If you go to Settings>Notifications>Mail>YourMailAccountName>Ne wMailSound> what is there?
    I ask because mine are all set in that location--if I just look in Settings>Sounds, my Mail sound is actually set to none, but the individual settings in the other section override that.
    04-17-2013 07:08 PM
  9. eastbayrae's Avatar
    This what I am seeing with sounds checked:
    No sound from notifications?-imageuploadedbytapatalk-21366243113.267190.jpg


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2 while driving in reverse
    04-17-2013 07:58 PM
  10. eastbayrae's Avatar
    If you do not have 'Alert', 'Badge' or 'Banners' checked in addition to the notification sound, you may find it difficult to know what the alert is in reference to. Check your notification bar. It may reveal what caused it.
    I have all notifications turned off except mail and passbook. There was no new email when that sound went off.
    04-17-2013 09:06 PM
  11. Just_Me_D's Avatar
    I have all notifications turned off except mail and passbook. There was no new email when that sound went off.
    Well, from my perspective, you should "reset all settings". Go to Settings-General-Reset-Reset All Settings. If that doesn't fix the issue then you may need to connect your device to your computer and restore it as new via iTunes, but that is a last resort thing.
    04-17-2013 09:31 PM
  12. Massie's Avatar
    This what I am seeing with sounds checked:
    Click image for larger version. 

Name:	ImageUploadedByTapatalk 21366243113.267190.jpg 
Views:	50 
Size:	114.6 KB 
ID:	29729


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2 while driving in reverse
    But what do you see when you tap those accounts? Inside there is where you set your sounds.
    04-17-2013 11:14 PM
  13. eastbayrae's Avatar
    No sound from notifications?-imageuploadedbytapatalk-21366256632.152928.jpg This


    Sent from my iPhone using Tapatalk 2 while driving in reverse
    04-17-2013 11:44 PM
  14. Massie's Avatar
    Welp, (assuming you have your volume turned up and mute switch off) I'm out of ideas. Sorry!
    eastbayrae likes this.
    04-17-2013 11:56 PM
  15. eastbayrae's Avatar
    Welp, (assuming you have your volume turned up and mute switch off) I'm out of ideas. Sorry!
    I should have read the manual a bit closer. I thought that switch on the side was a 'lock switch'. I flipped it up and now the sounds work, lol.
    04-18-2013 12:21 AM
  16. Just_Me_D's Avatar
    I should have read the manual a bit closer. I thought that switch on the side was a 'lock switch'. I flipped it up and now the sounds work, lol.
    It happens.......I'm glad you got it figured out. Take care and enjoy your day.
    04-18-2013 04:58 AM

Similar Threads

  1. No sounds with Facebook notifications
    By txghost in forum iPhone Apps & Games
    Replies: 8
    Last Post: 11-02-2012, 11:04 AM
  2. No sounds with Facebook notifications
    By pkrpug12 in forum Twitter
    Replies: 8
    Last Post: 11-02-2012, 11:04 AM
  3. IOS 5.0.1 No sound Notifications from apps
    By slinkymg in forum iOS 5
    Replies: 2
    Last Post: 12-02-2011, 01:59 AM
  4. No sound from netflix on apple tv 2
    By cyberpillz in forum Apple TV
    Replies: 0
    Last Post: 08-29-2011, 09:12 AM
  5. No sound from ipod or phone on iphone 2G
    By CaseStreet in forum iPhone 4
    Replies: 5
    Last Post: 05-25-2010, 02:49 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD