1. deedeebear's Avatar
    So yesterday I decided to part with my iPhone 6 Plus and get a iPhone 6s. Still getting used to having a smaller screen but anyway back to my main issue:

    Ever since I got the phone I have not seen LTE and most of the time it either says No Service or 3G. On my 6 plus I would mostly be on LTE. I wonder what's going on if I have a dud or something. Just wanted your input before I go in and exchange.
    11-16-2015 02:09 PM
  2. Phill_UK's Avatar
    Do you have LTE checked in Settings > Mobile Data > Voice & Data?
    11-16-2015 02:31 PM
  3. SnapThrow's Avatar
    Need more details... but my first thought would be a SIM card issue, have you contacted your carrier?
    11-16-2015 02:50 PM
  4. deedeebear's Avatar
    Do you have LTE checked in Settings > Mobile Data > Voice & Data?
    Under Cellular I have LTE checked and now I just checked data under roaming. It was only checked for voice. Is that the category you're talking about?
    11-16-2015 02:53 PM
  5. deedeebear's Avatar
    Need more details... but my first thought would be a SIM card issue, have you contacted your carrier?
    Funny that you say that because I just got this message on my phone.New 6s not having LTE and showing 'No Service'-imageuploadedbyimore-forums1447703776.911061.jpg
    11-16-2015 02:56 PM
  6. SnapThrow's Avatar
    The roaming setting is only applicable when you are outside of your carrier coverage (in your case Sprint.) I would call or visit a Sprint Store and tell/show them what is going on. I know with Tmo I have to call them when I switch iPhones to activate the right SIM card with the right iPhone... it's not automatic the first time like I used to do with AT&T.

    Also you might try resetting your network settings on the iPhone... go to settings/general/reset/reset network settings. Note, you will lose all your saved Wi-Fi networks when you do this...
    11-16-2015 03:00 PM
  7. Phill_UK's Avatar
    Under Cellular I have LTE checked and now I just checked data under roaming. It was only checked for voice. Is that the category you're talking about?
    Our data settings menu is a bit different over here, but it looks like you already have LTE checked which is what I was talking about. We don't have a voice option for roaming, only data, so I'm not sure what that does.

    11-16-2015 03:12 PM
  8. deedeebear's Avatar
    Yeah it's a bit different so I'll probably call Sprint about this. Here are my two screens under cellular.New 6s not having LTE and showing 'No Service'-imageuploadedbyimore-forums1447705445.094369.jpgNew 6s not having LTE and showing 'No Service'-imageuploadedbyimore-forums1447705460.564126.jpg
    11-16-2015 03:24 PM
  9. SnapThrow's Avatar
    One other quick thought -- is the iOS up to date with 9.1? If not get on Wi-Fi and update. Your Cellular menu looks different than mine too... but it might be carrier specific (I'm on Tmo...)
    11-16-2015 06:47 PM
  10. firstborn80's Avatar
    I've had that problem before. It was my SIM card. Contact your carrier to get a new one.
    11-16-2015 08:19 PM
  11. pttptppt's Avatar
    I've had that problem before. It was my SIM card. Contact your carrier to get a new one.
    Exactly what I was gonna say. I'm with Fido and had this problem on my last 2 phones so I recognized the problem. Just contact your carrier and say your plan was not activated from their end. They'll reset the plan on your carrier and you're good to go
    11-16-2015 09:51 PM
  12. deedeebear's Avatar
    I've had that problem before. It was my SIM card. Contact your carrier to get a new one.
    It was my SIM card! So annoying. I mean it wasn't even attached to my account. The rep who was helping me activate my phone did not attach the SIM. Now I have LTE!
    11-17-2015 12:20 AM
  13. swarlos's Avatar
    Could this also be the reason why I'm not seeing band 12 on my 6S Plus with T-Mobile? I popped my sim from the 6 Plus I was using to my 6S Plus and we're supposed to have band 12 where I live.
    11-17-2015 06:01 AM
  14. deedeebear's Avatar
    Could this also be the reason why I'm not seeing band 12 on my 6S Plus with T-Mobile? I popped my sim from the 6 Plus I was using to my 6S Plus and we're supposed to have band 12 where I live.
    To be honest I'm not very familiar with SIM cards since I've been with Sprint ever since 2004 and I didn't even know CDMA phones required them. I guess with the iPhone 6s they do since they gave me a universal 6s and said they would just give me a SIM and it would work on Sprint.

    All I know is that my LTE would not function without the SIM being attached to my account.
    11-17-2015 10:57 AM
  15. SnapThrow's Avatar
    Could this also be the reason why I'm not seeing band 12 on my 6S Plus with T-Mobile? I popped my sim from the 6 Plus I was using to my 6S Plus and we're supposed to have band 12 where I live.
    How do you know that you are not "seeing" Tmo band 12? To my knowledge there is no way to tell on an iPhone like you can with Android... unless you are interpolating signal strength and coverage and making assumptions...?
    11-17-2015 11:36 AM
  16. swarlos's Avatar
    How do you know that you are not "seeing" Tmo band 12? To my knowledge there is no way to tell on an iPhone like you can with Android... unless you are interpolating signal strength and coverage and making assumptions...?
    11-17-2015 01:08 PM
  17. SnapThrow's Avatar
    Ah... forgot about the hidden field test mode in iOS...
    11-17-2015 02:06 PM
  18. scruffypig's Avatar
    Ah... forgot about the hidden field test mode in iOS...
    It's not really hidden. Anyone with an iPhone can use it.
    11-20-2015 10:48 PM
  19. scruffypig's Avatar
    To be honest I'm not very familiar with SIM cards since I've been with Sprint ever since 2004 and I didn't even know CDMA phones required them. I guess with the iPhone 6s they do since they gave me a universal 6s and said they would just give me a SIM and it would work on Sprint.

    All I know is that my LTE would not function without the SIM being attached to my account.
    CDMA 2000 networks in North America don't require them, but LTE does.
    11-20-2015 10:50 PM
  20. deedeebear's Avatar
    CDMA 2000 networks in North America don't require them, but LTE does.
    Oh I see. I understand now. Thank you!
    11-21-2015 02:42 PM
  21. SnapThrow's Avatar
    It's not really hidden. Anyone with an iPhone can use it.
    LOL, yes anyone can .. but most users do not know it exists and having to enter a special dialing code to enable it absolutely qualifies as "hidden" ... not like there is an app icon or setting to enable it
    11-21-2015 03:03 PM
  22. Ledsteplin's Avatar
    LOL, yes anyone can .. but most users do not know it exists and having to enter a special dialing code to enable it absolutely qualifies as "hidden" ... not like there is an app icon or setting to enable it
    It's my understanding that info wasn't actually for users. It was intended for use by carrier personnel for whatever reason. But users have also found it useful. There's info there most users would have no clue about. But some of it we users do use should be made readily available in some way. Maybe they will.
    11-22-2015 10:04 AM

Similar Threads

  1. battery difference between 6s+ and 6s?
    By amr ashraf mostafa in forum iPhone 6s Plus
    Replies: 7
    Last Post: 11-16-2015, 06:01 PM
  2. I have a charge on my credit card & I don't know what it is for?
    By iMore Question in forum General Apple News & Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 11-16-2015, 02:03 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 11-16-2015, 01:18 PM
  4. I tried to buy stop for 4.99 and was charged 9.99, how can I get a refund?
    By iMore Question in forum iMore Community Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 11-16-2015, 01:02 PM
  5. Save up to 60% on select PNY memory cards and power banks at Amazon
    By iMore.com in forum iMore.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2015, 11:51 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD