1. EagleFox007's Avatar
    It wasn't really sticking on 9.0.1, but it often didn't open in the correct orientation. Hopefully it is something software related and not the accelerometer.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    It must be software related and I'm using 9.1 PB2 as well. Exact same issue I had but it only happens once on me. Home screen is stuck on landscape mode but when I open the app that supports both orientation it's on portrait mode. Closed the app and the home screen is still on landscape mode.
    Peligro911 likes this.
    09-29-2015 10:36 PM
  2. msm0511's Avatar
    It must be software related and I'm using 9.1 PB2 as well. Exact same issue I had but it only happens once on me. Home screen is stuck on landscape mode but when I open the app that supports both orientation it's on portrait mode. Closed the app and the home screen is still on landscape mode.
    Thanks!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    EagleFox007 likes this.
    09-29-2015 10:47 PM
  3. Septembersrain's Avatar
    My iPhone 6s is actually experiencing this problem too. I've setup as new, even tried updating to beta in hopes it would be resolved.

    This is a little frustrating as I'm not ever happy about the thought of exchanging a device.

    There is always that chance I'll get something worse. So I think I'll be holding out with it. Unless it gets to the point that the device is unusable or frozen for more than a few seconds, I'll just stick with it.

    If it gets bad enough it's obvious, I'm sure showing it to an Apple technician would serve my case well.


    Sent from my iPhone 6s using Tapatalk.
    09-30-2015 01:12 AM
  4. madkoda12's Avatar
    Yeah I noticed this issue as well. When I first set up the phone as new it didn't have this problem at all. But after having to do a data wipe and reset I restored it from itunes and it started having the issue. (Had to reset because I am sending back to Apple and they tried to trouble shoot it before having me send it back).
    09-30-2015 02:42 AM
  5. alexnorwood's Avatar
    Ive noticed this on new 6s, my last 6, 5s AND 5! Keep buying the NEW one thinking itll get better!
    09-30-2015 10:17 PM
  6. Rob Phillips's Avatar
    Since we are on the subject of internet speeds, I pay for 30mbps internet through WOW and it has always tested around that speed. A few months ago I decided to try out Google's public DNS servers and have consistently tested 80-100mbps. My bill still reflects 30mbps service. New iPhone 6s Plus lagging.-imoreappimg_20150930_223222.jpg
    09-30-2015 10:32 PM
  7. jdhooghe's Avatar
    Laggy on my new 6s too. I'm driving up to Oregon now but after I will restore via iTunes


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    10-01-2015 07:32 AM
  8. Septembersrain's Avatar
    My 6s seems fine today. I was reading around and maybe it takes a day or so to settle in? It was really lagging yesterday after I visited the Apple store and they reinstalled my OS.

    Today it's been great. No freezing, no battery issue, and it's not getting hot to the touch... So far so good!


    Sent from my iPhone 6s using Tapatalk.
    MasterDarque likes this.
    10-01-2015 12:21 PM
  9. jsntrenkler's Avatar
    Mine is as smooth as butter. I haven't seen any type of lag. And the screen rotation works much better than it did on the 6 plus.
    10-01-2015 11:34 PM
  10. MB64's Avatar
    I am going to restore via iTunes. Freezing and lagging also on my plus
    10-04-2015 01:20 PM
  11. msm0511's Avatar
    My freezing has completely stopped now that I'm on PB, but the rotation issues are driving me crazy.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    10-04-2015 01:23 PM
  12. Klinton Kacatin's Avatar
    I had 9.1 Public Beta 3 , but had to restore down to 9.0.2 because I thought my phone was water damage. Took it to the Apple Store and it wasn't, but with the day i had the "stable" 9.0.2, I did noticed my 6S Plus being very laggy. I went back to 9.1 Public Beta 3 and everything is as fast as it should be. I don't think it should be called beta.

    Sucks I still can't share the new emojis, but that's the beta life.
    10-04-2015 02:15 PM
  13. seantwentyone's Avatar
    Same here with my 6sPlus 128gb! Lag during unlock screen. Unresponsive occurs too


    Sent from my iPad using Tapatalk
    10-09-2015 11:55 PM
  14. Peligro911's Avatar
    I had 9.1 Public Beta 3 , but had to restore down to 9.0.2 because I thought my phone was water damage. Took it to the Apple Store and it wasn't, but with the day i had the "stable" 9.0.2, I did noticed my 6S Plus being very laggy. I went back to 9.1 Public Beta 3 and everything is as fast as it should be. I don't think it should be called beta.

    Sucks I still can't share the new emojis, but that's the beta life.
    That's a lot of work lol Apple don't care if you are on beta unless you are going in for a software issue. They will have you restore to non beta just to confirm its hardware etc


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    10-10-2015 02:42 AM
  15. Peligro911's Avatar
    Very happy with the 9.1 beta (4). No issues, no lag and great battery life.
    Ditto except couple times a day it makes me enter my password code vs using my finger print


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    10-10-2015 02:43 AM
  16. mpshah's Avatar
    At first I thought I got a bad piece but after reading comments here I'm a bit relieved.

    I've done everything, from setting up as new to restore from back up, iCloud back up, you name it.

    In the end the issue remains: using Touch ID to unlock the phone, the phone is unusable / freezes for 3-4 seconds on the home screen. This happens especially when a Live wallpaper is enabled.

    I guess we will have to wait till Apple fixes this in the next update.
    10-11-2015 04:28 AM
  17. Morac's Avatar
    I had an iPhone 6s Plus that never froze or lagged when coming out of the unlock screen. It had a problem where Bluetooth would periodically stop working. I set the new phone up as new and didn't even install any apps on it and already I'm seeing a problem where frequently when I unlock it, it just freezes for a good 10 seconds. I can't do anything and the screen doesn't refresh (there's no status bar at the top). I tried doing a DFU restore as new again and it still has the same problem.

    Now my old phone did have the TSMC chip and the new one has the Samsung chip, but other than that they are identical. I think it's a hardware issue considering my old phone didn't have the problem.
    10-13-2015 01:22 AM
  18. mpshah's Avatar
    I had an iPhone 6s Plus that never froze or lagged when coming out of the unlock screen. It had a problem where Bluetooth would periodically stop working. I set the new phone up as new and didn't even install any apps on it and already I'm seeing a problem where frequently when I unlock it, it just freezes for a good 10 seconds. I can't do anything and the screen doesn't refresh (there's no status bar at the top). I tried doing a DFU restore as new again and it still has the same problem.

    Now my old phone did have the TSMC chip and the new one has the Samsung chip, but other than that they are identical. I think it's a hardware issue considering my old phone didn't have the problem.
    I have the TSMC chip, same problems. So don't think it's hardware.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    10-13-2015 01:24 AM
  19. Spencerdl's Avatar
    It's been ten days since I purchased my shinny new Verizon 128gb Space Gray 6s Plus and the word "lagging" is the last word I would use to describe its performance. My 6s Plus is by far the fastest and smoothest smartphone device I've ever used/owned. It's "wicked" fast and smooth as "butta". I am TOTALLY satisfied with it's performance.
    I have the TSMC chip if that really makes a difference.
    jayk82 likes this.
    10-13-2015 01:34 AM
  20. msm0511's Avatar
    It's been ten days since I purchased my shinny new Verizon 128gb Space Gray 6s Plus and the word "lagging" is the last word I would use to describe its performance. My 6s Plus is by far the fastest and smoothest smartphone device I've ever used/owned. It's "wicked" fast and smooth as "butta". I am TOTALLY satisfied with it's performance.
    I have the TSMC chip if that really makes a difference.
    Seems like most people that had the problem did the 9.0.1 update OTA. Mine had the problem until I starting using PB. Haven't had the problem since.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    10-13-2015 02:17 AM
  21. Morac's Avatar
    The only time my new phone lags (or more specifically freezes) is right after unlocking it. Even when it doesn't lag, the status bar disappears for a second which my old phone never did.

    The rest of the time it's as fast as my old one.
    10-13-2015 05:54 AM
  22. mpshah's Avatar
    Seems like most people that had the problem did the 9.0.1 update OTA. Mine had the problem until I starting using PB. Haven't had the problem since.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    I had updated OTA, thought that was the issue so restored via iTunes. But to my disappointment the issue still remains.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    10-13-2015 06:29 AM
  23. Morac's Avatar
    It's the next day and it's not any better. If anything it's worse. This is what I see around 50% of the time when I unlock the phone after having not used it for at least 30 seconds.

    Here's a video of me trying to interact with the screen for a good 9 seconds. Eventually it loads the clock app which isn't something I even tapped.



    It affects anything that causes the screen to turn off. For example I used "hey Siri" and she didn't respond for 10 seconds after the beep. I also had a Bluetooth connection fail because the phone was unresponsive too long.
    10-13-2015 10:10 AM
  24. Spencerdl's Avatar
    I had updated OTA, thought that was the issue so restored via iTunes. But to my disappointment the issue still remains.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    It's the next day and it's not any better. If anything it's worse. This is what I see around 50% of the time when I unlock the phone after having not used it for at least 30 seconds.

    Here's a video of me trying to interact with the screen for a good 9 seconds. Eventually it loads the clock app which isn't something I even tapped.



    It affects anything that causes the screen to turn off. For example I used "hey Siri" and she didn't respond for 10 seconds after the beep. I also had a Bluetooth connection fail because the phone was unresponsive too long.
    I'm not having any of these problems. I restored from iTunes Backup from my 6 Plus to my 6s Plus and also updated to iOS9.0.2 via iTunes. My device performance is great.
    10-13-2015 10:15 AM
  25. Ledsteplin's Avatar
    I had updated OTA, thought that was the issue so restored via iTunes. But to my disappointment the issue still remains.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Try restoring as new, not from a back up. The back up may be the problem.
    10-13-2015 10:21 AM
205 ... 23456 ...

Similar Threads

  1. Just activated an iPhone 6+s - Can't Upgrade to 9.1 Beta, why?
    By bigrobstunner in forum iPhone 6s Plus
    Replies: 6
    Last Post: 09-25-2015, 11:46 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 09-25-2015, 08:44 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 09-25-2015, 07:37 PM
  4. How to make my jailbreaken iphone 4 run faster
    By Arlindi in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-25-2015, 07:30 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 09-25-2015, 06:55 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD