1. Sjudd93's Avatar
    I'm trying to load my messages, but they won't come up. I get a white/blue screen like the header and background of the messages screen, but not buttons or messages will come up.
    I still receive texts, but when I click on the banner to reply I am taken to the messages app and again, it will not load. This is quite frustrating because I can't use messaging, and who calls nowadays? haha.

    If you can help I'd appreciate it. I tried a restore and it didn't help.
    10-09-2012 02:32 AM
  2. Skippy's Avatar
    After you've restored, du you setup the phone as new or restore from a backup?
    10-09-2012 08:32 AM
  3. lexi_grl's Avatar
    Same thing happened to me. I sent myself pictures. I guess the file was too big and it kicked me off when I try to access the iMessages app. I tried to log in then out but it still won't let me access it still. Can anyone help?!?
    11-19-2012 02:19 PM
  4. Ann Lacefield Ronquest's Avatar
    Hi, did you ever resolve your issue? I'm having the same problem. Any help is greatly appreciated!
    02-06-2013 06:36 PM
  5. EM156's Avatar
    I am having the same problem, I was sent a really long message and now I get the blank screen and it stays blank for about 5-10 seconds and crashes, I have turned off then on the device and rebooted as well, if anyone knows the answer it will be greatly appreciated
    04-04-2013 05:20 PM
  6. Just_Me_D's Avatar
    I am having the same problem, I was sent a really long message and now I get the blank screen and it stays blank for about 5-10 seconds and crashes, I have turned off then on the device and rebooted as well, if anyone knows the answer it will be greatly appreciated
    The System Status page is showing that everything should be operating normally. Have you tried turning OFF iMessage and then turning it back ON?
    04-04-2013 05:56 PM
  7. Madison Hauptman's Avatar
    Yes I have tried that and it is not work someone help me please
    05-28-2013 09:24 AM
  8. Just_Me_D's Avatar
    Yes I have tried that and it is not work someone help me please
    What exactly have you tried?
    05-28-2013 09:27 AM
  9. firefly90's Avatar
    Hi everyone, I know this was ages ago but I thought I'd share my solution in case anyone else has this problem. What happened with me, and with others in other forums, is that a particular thread or message was causing the problem. I'd go to open the message and all I'd get was a white screen with the blue bar at the top. So, I went into contacts, pressed 'send message' to a contact whose message wasn't causing the problem, then I pressed back to messages. You then swipe to the left on the thread that's causing the problem, and delete it. Sadly this means you will lose all that person's messages, but you can try opening it from there and deleting it on the thread. Didn't work for me though. Hope that helps! It was the only thing that worked for me after about three days of total frustration and resetting!
    Briteblue likes this.
    12-19-2013 08:04 AM
  10. VincentNL's Avatar
    I had the problem stated above! Send myself a photo from my mac to my iPad but also received it on my old iPhone 4, and that just didn't work. Your solution worked like a charm! No need to reset your phone and restore a backup! Thanks!!
    03-10-2014 04:08 PM
  11. leweeze10's Avatar
    My daughter was having this same problem on my old iPhone 3GS that I gave her. Thank you, Thank you firefly90!!!! Your method worked like a charm! I'm not tech savvy at all and would NEVER have figured this out. Created an acct on here just to post this . Only thing I did different was delete just the offending message coming in from her friend. Was a mwav file. That way the rest of the thread is still there.
    05-06-2014 11:16 AM
  12. Briteblue's Avatar
    2017...so many years later and this was still the right answer! My son was sending a really long text (he thought it would be cute to send A million or so emojis to a friend....), and it did the same thing. We went into contacts, did what you said and it worked like a charm! Thank you Firefly90!
    07-09-2017 11:13 PM

Similar Threads

  1. Need help. Cydia won't load
    By Daddychinn in forum Jailbreaking, Unlocking, Hacks, Themes & Mods
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2010, 11:13 PM
  2. GoogleSync: Push won't load all my emails!
    By radiocity25 in forum iPhone 4
    Replies: 7
    Last Post: 02-04-2010, 11:35 PM
  3. Help....cydia won't load
    By modset in forum Jailbreaking, Unlocking, Hacks, Themes & Mods
    Replies: 10
    Last Post: 08-31-2009, 11:06 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 06-27-2009, 03:56 PM
  5. TiPB Won't Load
    By Tramain in forum Site Feedback & Help
    Replies: 2
    Last Post: 06-15-2009, 05:28 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD