1. sprocket2107's Avatar
    Today I noticed my battery was draining more than usual. I checked my usage and my usage time is the exact same as my standby time. Anyone know what that's about?
    09-04-2012 12:25 AM
  2. BLiNK's Avatar
    it looks/sounds like something is running in the background. maybe try killing all apps in your app switcher and do a reboot of the device. charge fully and hopefully that will take care of it
    09-04-2012 12:49 AM
  3. Garz's Avatar
    Hard reboot and fully charge. Should be normal again after that.
    09-04-2012 01:04 AM
  4. sprocket2107's Avatar
    What could be causing it? I haven't added any apps in a while so I know it's not a new app
    09-04-2012 08:40 AM
  5. topchinaprice's Avatar
    idk, my iPhone can only use one day for every charge. is that normal?
    09-04-2012 11:28 PM
  6. sprocket2107's Avatar
    after a hard reset and fully charging I am still experiencing the same standby and usage
    09-05-2012 10:08 AM
  7. Garz's Avatar
    after a hard reset and fully charging I am still experiencing the same standby and usage
    Try doing a restore
    09-05-2012 12:18 PM
  8. ThePinkChameleon's Avatar
    09-06-2012 08:45 AM
  9. sprocket2107's Avatar
    Thanks Pink. I'll try this out today.
    09-06-2012 11:23 AM
  10. ThePinkChameleon's Avatar
    Thanks Pink. I'll try this out today.
    your welcome, hopefully it'll do the trick. So I'm curious, how did it work out for you?
    09-06-2012 06:17 PM
  11. sprocket2107's Avatar
    It seems as if HD 4cast2 was the culprit. I'm not sure why though. I really enjoyed it too. It was the only recent download so I removed it and that seemed to do the trick.
    09-06-2012 08:06 PM
  12. Just_Me_D's Avatar
    It seems as if HD 4cast2 was the culprit. I'm not sure why though. I really enjoyed it too. It was the only recent download so I removed it and that seemed to do the trick.
    I've had that app installed since it was introduced to us here and I've yet to experience any problems with it. My usage and standby times are also as they should be. Have you reinstalled the app to confirm that it is indeed the culprit?
    09-06-2012 08:20 PM
  13. sprocket2107's Avatar
    I will have to reinstall it. Could it have maybe been a bad install? Is that even possible?
    09-06-2012 11:03 PM
  14. Just_Me_D's Avatar
    I will have to reinstall it. Could it have maybe been a bad install? Is that even possible?
    Yes and anything is possible...
    09-06-2012 11:12 PM
  15. ThePinkChameleon's Avatar
    It seems as if HD 4cast2 was the culprit. I'm not sure why though. I really enjoyed it too. It was the only recent download so I removed it and that seemed to do the trick.
    wow, really?
    I've had that app installed since it was introduced to us here and I've yet to experience any problems with it. My usage and standby times are also as they should be. Have you reinstalled the app to confirm that it is indeed the culprit?
    I've also had that app installed for quite some time now with no issues as well. BUT never say never to a wonky install that could cause an iOS upset

    @sprocket, maybe try a re-install like you mentioned and see how it goes. If things get weird on you again, i would make a suggestion of just sending an email to the app support. You may not be the only one with an issue like that.....who knows - it never hurts to contact the dev
    09-07-2012 08:33 AM
  16. andrew ts's Avatar
    whoa, it seems battery will be a permanent issue for smartphone
    09-10-2012 03:16 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD