1. ewarhol's Avatar
    Hi-

    I'm new to having an iphone, I have a 4s. It's my understanding that text messages sent to iphones show up as blue bubbles, and other phones are green bubbles.

    Just curious why when I send a message to my wife's iphone it was blue and is now green?

    Eric
    05-20-2012 12:31 PM
  2. rayz336's Avatar
    Her iPhone probably didn't have a good connection to Apple's servers at that point and it didn't send as an iMessage.
    ewarhol likes this.
    05-20-2012 12:53 PM
  3. kilcher's Avatar
    If it's sent as an iMessage it's blue, if it's sent as a text it's green. As the previous poster said it may not have gone through as an iMessage (due to a poor connection of some sort) and been sent as a text instead.
    ewarhol likes this.
    05-20-2012 01:34 PM
  4. BParker4381's Avatar
    Yeah. Be sure you didn't disable iMessage either. Mine stopped working and found that my wife was playing on my phone and accidentally disabled it.


    Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
    ewarhol likes this.
    05-20-2012 02:19 PM
  5. ewarhol's Avatar
    iMessage says its on but waiting for activation. I tried her apple id, didn't work. Am I able to use her apple id for iMessage? Using her apple id for the app store seems fine.
    05-20-2012 03:21 PM
  6. rayz336's Avatar
    iMessage says its on but waiting for activation. I tried her apple id, didn't work. Am I able to use her apple id for iMessage? Using her apple id for the app store seems fine.
    You should be able to do that. You could try turning iMessage off, power off and then when it comes back on turn iMessage back on and see if it works.
    05-20-2012 03:36 PM
  7. ewarhol's Avatar
    Tried turning off iMessage, as well as cellular data under network. I've also tried reseting network settings. Still doesn't want to work.
    05-20-2012 03:58 PM
  8. rayz336's Avatar
    Might have to call your carrier or try resetting your iPhone by holding the sleep and home button until you see the Apple logo
    05-20-2012 04:03 PM
  9. ewarhol's Avatar
    I'll give Sprint a call. Tried power and home button reset, no luck.
    05-20-2012 04:13 PM
  10. rayz336's Avatar
    Ok, hopefully they can get it fixed for you.
    05-20-2012 10:38 PM
  11. Peligro911's Avatar
    Make sure her apple I'd has been verified


    Sent Into Orbit from my iPhone 4S using Tapatalk
    ewarhol likes this.
    05-20-2012 11:49 PM
  12. ewarhol's Avatar
    Thanks everyone for the help. I backed up everything to iCloud, did a full reset and all is well now.
    05-21-2012 11:02 AM
  13. rayz336's Avatar
    Thanks everyone for the help. I backed up everything to iCloud, did a full reset and all is well now.
    Glad to hear it's working fine once again
    05-21-2012 11:25 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD