1. jtrevill's Avatar
    Anyone else seeing this? Phone vibrates, but doesn't ring or give text tones. I've been a long time Iphone user, so no, I'm not using the mute switch on accident . I've been missing calls because my phone isn't ringing. I immediately check and I'm not on vibrate with the switch. In order to fix the issue, I have to restart the phone. Happened last night and I missed calls and texts in the middle of the night.

    In addition, I noticed that when it happens, it doesn't ring on an attached bluetooth device either (my home phone).

    Not sure if it is related, but I dock it in an iHome alarm clock at night. I might start tracking to see if this is related... I'll update if I find anything with that.
    10-31-2011 07:04 PM
  2. leharris22's Avatar
    This is probably completely elementary, but maybe check the Sound settings. Do you have the sound down low/off and the vibrate on?
    10-31-2011 07:12 PM
  3. jtrevill's Avatar
    No, and it corrects itself after you restart the phone without changing any settings.
    10-31-2011 07:18 PM
  4. StaticFX's Avatar
    Check the switch right above the volume buttons on the side of the phone
    Beabailey likes this.
    10-31-2011 07:46 PM
  5. jtrevill's Avatar
    I've always wondered how these threads get so long with needless comments....

    As I said in the first post:

    "I'm not using the mute switch on accident"
    and
    "I immediately check and I'm not on vibrate with the switch."


    So - no, the mute switch is not on...
    ame likes this.
    10-31-2011 07:50 PM
  6. StaticFX's Avatar
    sorry.. i skipped ahead in you post lol

    im going to say it has to do with docking... if not.. try a restore to see what happens
    10-31-2011 10:30 PM
  7. Doug B's Avatar
    I've noticed it a few times as well. It seems to be random although I've noticed it more when I'm driving.


    Sent from my iPhone 4S using Tapatalk.
    10-31-2011 10:43 PM
  8. noaim's Avatar
    If its unrelated to the dock I would restore the phone if that doesnt work take it into apple,.
    10-31-2011 11:26 PM
  9. Sugrat's Avatar
    Anyone else seeing this? Phone vibrates, but doesn't ring or give text tones. I've been a long time Iphone user, so no, I'm not using the mute switch on accident . I've been missing calls because my phone isn't ringing. I immediately check and I'm not on vibrate with the switch. In order to fix the issue, I have to restart the phone. Happened last night and I missed calls and texts in the middle of the night.

    In addition, I noticed that when it happens, it doesn't ring on an attached bluetooth device either (my home phone).

    Not sure if it is related, but I dock it in an iHome alarm clock at night. I might start tracking to see if this is related... I'll update if I find anything with that.
    That is exactly the same problem i'm having but only when it's connected to bluetooth, when not connected everything is fine.

    I'll drive home, get there, look down at my phone and it will say two missed calls etc, no ringing, nothing showing on my bluetooth headset, but if i try and call that person back, my bluetooth doesn't work on the phone for outgoing - and like others have said, if i turn off and turn on bluetooth (on the phone) it starts working again.

    i've already done the reset and that didn't work, so i'll call apple tomorrow and if they are no help, then i'll have verzion replace the phone.

    Just glad that I wasn't the only one!!
    11-28-2011 02:06 AM
  10. candy84's Avatar
    When I'm connected to Bluetooth the ringer sound is sent through my car stereo. Is there a setting in your car that you need to look at?


    Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
    11-28-2011 05:57 AM
  11. Sugrat's Avatar
    i-candy, thanks for the reply, when mine is working normal, i also hear the ringer sound through my car speakers and i don't have any options to change that.

    The one thing i noticed last night is that if i see the call (don't hear it) and hit answer on the handset, my bluetooth devices are listed but i can't select them, only the speaker or handset only.
    11-28-2011 11:27 AM
  12. Cleveland's Avatar
    Sounds like you need to make a genius bar appt and see what's up
    11-28-2011 11:41 AM
  13. CalifJewls's Avatar
    I believe its a bug in the iOS! I was having the same issues intermittent sound issues, missing calls, text, etc...I actually exchanged my original 4S to only eventually have the same issues on the new 4S, which is why I believe its a bug. If I restart the phone all is back to normal...

    I find I have the issue AFTER having used Siri recently, is that the case for you? Siri causes some strange issues after using it, I get extremely loud keyboard clicks, alerts or I get NO sound at all...

    I have found that switching the sound on/off slider off and then on seems to be a short cut to getting my sound back without having to completely reboot the phone.

    Like I said I replaced the phone, I have also restored countless times and I still have this random issue after using Siri, so I really don't use Siri, not until they come out with an update to address these issues..
    11-28-2011 03:00 PM
  14. Sugrat's Avatar
    I've actually not had a problem with Siri, i don't use her that often except for checking the weather and setting a timer ;-)

    So i spent about 2 hours today with a guy from apple support (very helpful and friendly person) and he thought that maybe because i did a restore of my existing data when i did the reset that what ever was bad came back with the restore.

    So we did it again except we did not restore my data, only apps etc.

    Went out to my car, deleted the existing profile, turned on the iphone bluetooth and synced again. Synced straight away without any issues, made a call which worked fine, told the person to call me back, and bingo, call did not show up on my car's bluetooth or ring and when i asked the call manually and tried selecting the bluetooth device, it won't work.

    So, what i did was turn off the bluetooth on the phone, waited for the disconnect and turned if on again, called my friend, went through fine, had them call me back, worked fine, called them, worked fine, they called me, worked fine and so on...

    So it means to be the first connection to the car that my phone is having an issue with, so i powered off the car, turned the car on, bluetooth connected, so i turned the bluetooth off, waited and then turned it on again.

    Made the same calls, they call worked incoming and outgoing, also had multiple people call me from different phones and it seemed to work fine.

    So i'm wondering if the bluetooth is connecting too fast and something is getting missed? i don't know but i'll be interested to hear from others, if the above works for them also, and i'll give up an update in a few days to see if i've had any failures.

    Also from the apple point of view, the guy told me if that didn't work, that i could take it to a apple store have them check the unit and if they don't find anything wrong then they will replace the unit but i'm guessing the same as others that this is a IOS and not hardware issue.

    Let me know if this works for others!!
    11-28-2011 07:15 PM
  15. crackercraig#IM's Avatar
    I've noticed it a few times as well. It seems to be random although I've noticed it more when I'm driving.


    Sent from my iPhone 4S using Tapatalk.
    I've had the same thing happen. I figured out that the sounds all go off once my phone connects to my cars Bluetooth. If I disconnect my phone from my car the sounds come back. If I leave it connected and stream music thru my cars stereo, all sounds play but they can only be heard thru the car speakers. Still no sound from the phone.


    Sent from my iPad using Tapatalk on iOS 5.0
    11-28-2011 07:24 PM
  16. truuiph's Avatar
    Thank you very much - that fixed my 'no ring' problem.
    10-07-2012 12:47 PM
  17. NinoMalo1's Avatar
    Thank you for solving that problem. I didn't even know there was a switch above the volume buttons...much less that it somehow got turned off (brand new to the iPhone world)
    10-09-2012 12:32 PM
  18. rivera_ro's Avatar
    move the switch on the side of the phone to th!
    10-31-2012 01:48 PM
  19. sulemavillarreal's Avatar
    Thank you, the button above the volume. Forgot about that spot .
    01-05-2013 01:27 AM
  20. Yimao Pan's Avatar
    SYSTEM / Library / LaunchDaemons / directory and then delete com.apple.iapd.plist file, then restart it
    01-06-2013 09:07 PM
  21. idiot7's Avatar
    I hope you haven't given up and gone away..like most 'computer' devices, they will usually work properly if turned off and on again. A company in the uk has made a fortune based on this simple but effective knowledge....I had the same issue...hence my search and I can confirm that my iphone 4 now works...my girlfriend was very upset when I missed her call from the station to pick her up...luckily I have another phone...the 4s which until recently was quite frankly a piece of crap...I re-installed the latest system and it now works...but great...the maps has gone...do I need to start a new thread for that?...luckily my trusty iphone4 still has street view and google maps!....yipeee...
    01-16-2013 07:48 AM
  22. crt88's Avatar
    I was having problems with this as well. I read your response and problem solved!! Thank you!!
    03-13-2013 07:53 PM
  23. Pattie Miller1's Avatar
    Thanks so much! I tried all the obvious (volume, ringer, etc.) but forgot all about the button on the side.
    04-18-2013 01:51 PM
  24. wrmoore47's Avatar
    I have this problem randomly on my 4S (iOS 6.latest) and I never use Bluetooth. Just this morning, my wife called and there was no ring (the phone was in my shirt pocket) and no vibrate. Then the phone went "ding" to alert me to my wife's voicemail. So some sounds were working. I checked all the usual possibilities, and everything was setup correctly. Very thing else on the phone seems fine and 4bars on AT&T 4G.
    04-25-2013 05:34 PM
  25. Edwin Nacionales's Avatar
    I finally solved the ringing problem of my iphone 4s by turning off and on the switch found in the upper left side of the unit. Thanks for all the info.
    08-27-2013 01:57 AM
34 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD