1. usit's Avatar
    Iphone 3GS iOS4.01
    I am not able to open settings,it keep crashing on me.I tries restore 3 times but after couple of use back to same thing,Anyone with same problem and is there a solution?
    I am trying to turn the push notification to "ON" for "heywire" app,is there any other way to do beside using the settings,like thru the SSh and root folders and files.is there an alternative to settings?
    Thanks
    10-02-2010 12:50 PM
  2. Slyfi's Avatar
    you can turn them on by deleting the app then re downloading it and clicking yes to push notifications the next time it loads

    good luck with your other problems
    10-02-2010 03:08 PM
  3. usit's Avatar
    Thanks but I tried that several times and It just wouldn't come up again.
    10-02-2010 04:34 PM
  4. Slyfi's Avatar
    upgrade to new IOS unfortunately ull lose the JB
    10-02-2010 04:36 PM
  5. usit's Avatar
    No way!but thanks any way.
    10-02-2010 04:50 PM
  6. Slyfi's Avatar
    i suppose you could also look through the JB apps and find something that conflicts start with the one you downloaded closest to the time your settings started crashing
    10-02-2010 04:56 PM
  7. usit's Avatar
    I wouldn't know where to start,my guess is too many apps is consuming the RAM ,even though it shows 70MB available.
    10-02-2010 10:13 PM
  8. Slyfi's Avatar
    usually if you go below 10% of available ram on any device stuff stops working and 70mb/512mb is cutting it pretty close
    10-02-2010 10:30 PM
  9. usit's Avatar
    Here some useful suggestions from other sites:Mine is working now I did the SBsettings reset.

    Get the Packages CrashReporter and syslog from Cydia and start Settings and then CrashReporter. It should show the Settings and analyze
    the cause.
    If you have Rock Extentions, you can tap Manage, Rock Extentions and disable SBRotator or any other extention that is causing problems.
    Also try going into Safe Mode (SBSettings, Power, Safe Mode). If it works in Safe Mode, Try enabling extentions one by one until you
    find the cause.


    In other forums they said opening PayloadManifest.plist and removing <string></string> would help.

    reinstall surpreme preference.Try to reinstall mobilesubstrate


    ******If you dont already have it, get SBSettings, slide your finger on the Status bar, tap more, System Options, Fix User Dir Permissions
    and tap fix me. ******


    Did you have extreme Preferences or supreme preferences installed and then de-installed it? it takes the settings with the app
    when it goes... I just re-installed and have access to my settings again (but not all)... a proper fix would be better though...
    The SBsettings tip does not help...
    10-05-2010 02:09 PM
  10. An72's Avatar
    I also experience the same thing.
    10-05-2010 06:03 PM
  11. David74656's Avatar
    I had the same issue. I installed the Extended Preferences and had it enabled in winterboard. I uninstalled Extended Preferences from Cydia and my Setting would keep crashing.
    To fix it I reinstalled the Extended Preferences. Went into Winterboard and disabled it and then uninstalled it and my settings app is now back to normal.

    I noticed that anytime you have something enabled in Winterboard and you uninstall it you have some left over issues. If you can remember to disable the setting in Winterboard before you uninstall.
    Hope this helps
    10-26-2010 07:42 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD