1. joselskipper's Avatar
    I don't know if it's just me or a few, but ever since I upgraded my iPhone 3G software to OS 3.1, the random shutdown started to occur. Twice a day the least. I called customer service and an Apple rep told me to just keep on "rebooting" the phone whenever that happens. I tried to empty the batter several times just to give the phone full battery cycles but the glitch is still there.

    I mean rebooting is fine, but twice or thrice a day? How long will I have to do that? Is there someone that has the same problem on his/her iPhone 3G as I do? Thank you.
    10-03-2009 11:26 PM
  2. sting7k's Avatar
    No they have not. Welcome to the club. Check out the thread in Apple's support forms about it. Last I checked it had 1,500 posts and 160k views. I have this problem as well.
    10-03-2009 11:49 PM
  3. legendofdon's Avatar
    I have this problem too. The only reliable workaround is to disable 3G and use EDGE while we wait for Apple to grace us with a fix.
    10-04-2009 02:22 AM
  4. sting7k's Avatar
    Unacceptable "fix" as my EDGE signal is now pretty bad in my area in favor of 3G.
    10-04-2009 11:07 AM
  5. chobbs1's Avatar
    As I understand this only seems to be happening with the 3g phone. My son has the 1at gen and I have the 3gs both on 3.1 and no problems here.
    10-04-2009 11:51 AM
  6. legendofdon's Avatar
    As I understand this only seems to be happening with the 3g phone. My son has the 1at gen and I have the 3gs both on 3.1 and no problems here.
    This is also happening to the 3GS. Several people I know that have the 3GS are experiencing this as well.

    Unacceptable "fix" as my EDGE signal is now pretty bad in my area in favor of 3G.
    I agree, I mean we pay more for the 3G data plan, and now we can't even use it because of this bug or whatever it is. We need a fix from Apple, not some annoying workaround.
    10-04-2009 01:27 PM
  7. sting7k's Avatar
    It seems to effect the 3G the most but I also know 2 people with the 3GS that have this problem. There are plenty of 3GS users in Apple's forums also complaining about it.
    10-04-2009 02:09 PM
  8. chobbs1's Avatar
    My point is... So why the higher incidence in the 3g rather than the 3gs? Is it a speed of processor thing?
    10-04-2009 06:54 PM
  9. iBoxtaboy's Avatar
    No such experience like this on my 3gs. It's been flawless on 3.1.
    10-04-2009 07:50 PM
  10. sting7k's Avatar
    My point is... So why the higher incidence in the 3g rather than the 3gs? Is it a speed of processor thing?
    No one even knows what causes it so hard to say. Apple surely will never say beyond releasing 3.1.1 that says "bug fixes".
    10-04-2009 08:02 PM
  11. duhneiz's Avatar
    I had the issue bad with my 3g with 3.1... That and issue with the touch not being responsive...


    Still a few issues with the touch not being as responsive as it should be... But it's way better on my new 3gs
    10-04-2009 09:07 PM
  12. applejosh's Avatar
    I have no basis of comparison. My 3Gs (first iPhone) came with 3.1. The battery drains like crazy (faster than my previous Bold, which I thought went through the battery like crazy), but no random reboots as of yet. (*knocks on wood*)
    10-05-2009 05:29 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD