1. Thomasdickert's Avatar
    Is it just me or is anyone elses phone dying faster than ever since updating to 3.0.1?

    I've also been having problems with my home button, I've been having to hit it 2-3 times to get a response, anyone else?
    08-05-2009 11:58 PM
  2. chobbs1's Avatar
    My phone has been fine after the update. Try a restore as you may have a rougue app.
    08-06-2009 12:45 AM
  3. rob90262's Avatar
    last night i loaded 3.0.1 on my phone and today i took my phone off the charger at 100% charge at 12pm by 6pm my phone was dead and no web browsing just texting but yesterday on 3.0 charge lasted me all day
    08-06-2009 03:30 AM
  4. Jeremy's Avatar
    Little helpful tip for those of you updating to 3.0.1 and having horrid battery life. When updating do not restore from your old backup file. Start as new... sure it's a little more time consuming but it will work wonders... trust me.
    08-06-2009 09:20 AM
  5. Thomasdickert's Avatar
    Little helpful tip for those of you updating to 3.0.1 and having horrid battery life. When updating do not restore from your old backup file. Start as new... sure it's a little more time consuming but it will work wonders... trust me.
    I gave it a restart I'll update throughout the day!

    9am 100%
    930 restart
    08-06-2009 09:39 AM
  6. Thomasdickert's Avatar
    I gave it a restart I'll update throughout the day!

    9am 100%
    930 restart
    Oh, and I turned off push mail and set it to manual.
    08-06-2009 09:46 AM
  7. Jeremy's Avatar
    I gave it a restart I'll update throughout the day!

    9am 100%
    930 restart
    Not a restart, a full restore via iTunes.
    08-06-2009 09:48 AM
  8. Matt74's Avatar
    This is a long know problem with people doing updates instead of a restore. If you just update your iPhone OS, then you stand a chance of having your iPhone run duplicate processes, which will of course consume a lot more batter life.

    So, just like what has been said above, restore and set it up as a new phone, then sync.
    08-06-2009 09:58 AM
  9. Thomasdickert's Avatar
    I did a restart and it worked great, still have 25% battery left!!!! Could be better but not bad. Must have been a rogue app.
    08-06-2009 11:32 PM
  10. Thomasdickert's Avatar
    Just to confirm full restore not necessary!
    08-06-2009 11:51 PM
  11. vze4yrte's Avatar
    Yeah my phone is exactly the same thing ive had to start using the power button to get it going and my battery dies so much faster now ill have 100% at 5pm and 80% at 610 and i used it for maybe 20 minutes i bring my charger with me now cause i constantly use the phone for something
    08-09-2009 02:09 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD