1. mszatny's Avatar
    Not sure if this has been discussed, I did a quick search and did not see anything...

    It seems when I do timed Fetches (30 minute) from my Exchange Server I do not get a complete Sync of ALL the messages in the inbox. Frequently, some messages are missing and will be eventually available to the iPhone after subsequent Fetches.

    Anybody see similar issues?

    MS
    11-03-2008 02:02 PM
  2. Jeremy's Avatar
    How many days of data do you have your iPhone set to fetch?
    11-03-2008 07:42 PM
  3. mszatny's Avatar
    I have it set to 1 Month.

    MS
    11-03-2008 07:44 PM
  4. Jeremy's Avatar
    What happens if you set it to push? I need more details to help you out. Have you tried deleting the account and setting it back up? Etc...
    11-03-2008 07:52 PM
  5. mszatny's Avatar
    I have not experimented much and it does not seem to happen ALL the time, but only when there are maybe 10+ new messages to sync.

    I briefly tried PUSH, but stopped since it chewed up too much battery.

    MS
    11-03-2008 08:02 PM
  6. Jeremy's Avatar
    I have not experimented much and it does not seem to happen ALL the time, but only when there are maybe 10+ new messages to sync.

    I briefly tried PUSH, but stopped since it chewed up too much battery.

    MS
    Exchange should not effect battery life to where you notice a big drop. Unless you get thousands of emails a day. If you get, say 50 a day, you should be perfectly fine. If not,something else is eating your battery or something within your exchange account is goofed up. Try deleting it and adding it back on.
    11-03-2008 08:11 PM
  7. mszatny's Avatar
    Again this morning, before logging into my computer and Outlook, the iPhone only synced 2 new email messages. After I opened Outlook on my computer and saw all 12 new messages.....the iPhone then synced the remaining messages. Strange

    As you suggested, I will try to delete and re-create Exchange account on iPhone.

    MS
    11-04-2008 08:10 AM
  8. Jeremy's Avatar
    Again this morning, before logging into my computer and Outlook, the iPhone only synced 2 new email messages. After I opened Outlook on my computer and saw all 12 new messages.....the iPhone then synced the remaining messages. Strange

    As you suggested, I will try to delete and re-create Exchange account on iPhone.

    MS
    Also try turning push on. I've heard some people have issues with fetching after updating to the 2.1 firmware. Worth a shot.
    11-04-2008 08:15 AM
  9. mszatny's Avatar
    OK, thanks Bad Ash.

    I'll let you know what happens. I'll need to wait till I get a wifi connection before I do the exchange account recreate.

    MS
    11-04-2008 08:17 AM
  10. Jeremy's Avatar
    Sounds good. I'm sure it is one of the two things I mentioned. The only other possible issue may be with your exchange company itself. They may be having issues. Good luck!
    11-04-2008 08:35 AM
  11. mszatny's Avatar
    After deleting Exchange account and re-creating in PUSH mode....
    - PUSH services seem to work fine
    - I am seeing MASSIVE battery drain

    Some hints at the problem are discussed here:
    Apple - Support - Discussions - Exchange Push and Battery Life ...
    11-04-2008 12:14 PM
  12. BB-fan's Avatar
    May I ask what exchange company your with?
    11-06-2008 09:39 AM
  13. mszatny's Avatar
    The exchange server is hosted by my employer.
    11-06-2008 10:22 AM
  14. mszatny's Avatar
    Here is another tread dedicated to the problems I'm experiencing

    Apple - Support - Discussions - Activesync slow to sync or not sycing ...

    MS
    11-06-2008 10:30 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD