1. dhp1080's Avatar
    So I've been using my new iPhone 3G for a few days now, and I'm running into trouble. I've noticed that when someone texts me, my phone only vibrates. It fails to play the "Tri-tone" noise I selected. My phone is on ringer mode with the volume all the way up. I can confirm that all my settings are correct.

    I tried using different ring noises as well as even restoring my iPhone. Still no dice.

    A good few other people share my problem over at Apple - Support - Discussions - Text message alert sounds disappear (3G) ...

    Any suggestions? Anyone else have this issue? Please chime in. Text messaging is a big deal for any phone.
    Last edited by Jeremy Sikora; 07-17-2008 at 12:25 PM.
    07-14-2008 08:06 PM
  2. abalboa3's Avatar
    I have the same problem seems as all of the other tones will chime but for some reason Tri-tone does not work, only vibrates.
    07-15-2008 10:43 AM
  3. Jeremy's Avatar
    I have the same problem seems as all of the other tones will chime but for some reason Tri-tone does not work, only vibrates.
    You don't have the sms window open by any chance do you when it just vibrates? Because if you do, that is normal. You will only hear the chime when you are out of the SMS app.
    07-15-2008 11:35 AM
  4. dhp1080's Avatar
    I'm definitely out of the SMS app (back to the home screen, then screen locked). I have tried using different sounds and it will work correctly once, then stop working again. Restarting the phone results in a temporary fix. I suppose we'll have to wait til 2.0.1 to see this problem fixed. I'm hoping Apple will resolve the outstanding bugs by this weekend.

    My Buglist:
    - Contact list sometimes stalls for a few seconds before being operable
    - SMS horribly slow at times
    - SMS noises do not play
    07-15-2008 01:27 PM
  5. Jeremy's Avatar
    I've started getting this issue with the sms sound not playing. A reset or simply going into sounds changing the tone fix the issue. Still a pain... Apple needs to get this update out quick.
    07-21-2008 01:33 AM
  6. manho1dup's Avatar
    I haven't had any problems with my SMS sound. *Knock on wood. I also use the tri-tone and it works fine for me.
    07-21-2008 05:10 AM
  7. Jeremy's Avatar
    I haven't had any problems with my SMS sound. *Knock on wood. I also use the tri-tone and it works fine for me.
    It's very rare when it does happen. But none the less it is a issue with the firmware. A 1st gen phone that I updated has the same issue now as well. Never did that before.
    07-21-2008 10:19 AM
  8. Jeremy's Avatar
    Has anyone else had the issue of losing certain sounds until you either reset the phone or turn off and back on? It happens from time to time on mine.
    08-13-2008 12:16 PM
  9. iphonemilk's Avatar
    Same with me Ash i noticed this only with text sounds.

    I.E. i put the phone to sleep it's sitting there. I get a text, and the thing vibrates and that's it.

    However it's NOT on silent...
    08-13-2008 01:00 PM
  10. Jeremy's Avatar
    Glad to know it's just not my phone...

    I can live with it happening once in a while.

    ***Ok, I just reset it. One email came in fine with sound. Then I heard a vibrate... no audible alert! That's crazy... I just reset it. I smell a complete restore coming my way. Hope it clears it a little bit.
    08-13-2008 01:07 PM
  11. Snafu#IM's Avatar
    i havent noticed. i do rememember my email and txt coming in fine last night though. ill keep an ear out.
    08-13-2008 02:07 PM
  12. Reaktor5's Avatar
    It does to the lock and unlock sounds.
    08-13-2008 05:14 PM
  13. mweglarz0's Avatar
    happened to me don't feel like restoring though...ugh
    08-13-2008 05:14 PM
  14. BB-fan's Avatar
    Happens all the time. I turn the sound off via the side switch at work. When I leave I turn it back on. I go into the sound settings and see the volume is all the way low when I orginally have it all the way up. Seem when turning sound back on it does not go back to your orignal settings. Another bug? Perhaps....I just can't wait till everything is fixed. I must admit I have very few problems unlike others have. Email is great at times but sketchy at others...thats a different topic. Try hitting the sounds settings and see if the volume is changes from when you last had it.
    08-13-2008 06:52 PM
  15. Jeremy's Avatar
    I wonder if a 3rd party app is doing this..... Hmmm only one way to find out... Remove apps one by one...
    08-13-2008 08:43 PM
  16. Oxygen08's Avatar
    my sound has been glitchy too.
    Especially when I talk on the phone. I have to put the phone on speaker to hear the person I'm talking too. Anybody else having my problem?
    Gahhhh, I hope all the bugs get fixed soon.
    08-14-2008 03:07 AM
  17. Jeremy's Avatar
    my sound has been glitchy too.
    Especially when I talk on the phone. I have to put the phone on speaker to hear the person I'm talking too. Anybody else having my problem?
    Gahhhh, I hope all the bugs get fixed soon.
    That sounds like a totally different issue there... I've never had that happen. I would consider going back to Apple with that one.
    08-14-2008 08:56 AM
  18. pockypocky's Avatar
    it happened on my txt
    no sounds when i received txt
    need to switch to different sound
    "Tri-tone" doesn't work at all....

    i have to check my phones reguarly to see if someone txt me....

    is that bcuz i installed too many apps?!
    08-14-2008 02:09 PM
  19. Jeremy's Avatar
    it happened on my txt
    no sounds when i received txt
    need to switch to different sound
    "Tri-tone" doesn't work at all....

    i have to check my phones reguarly to see if someone txt me....

    is that bcuz i installed too many apps?!
    I don't think any of us know if it has something to do with the 3rd party apps. My guess is that it may... that's why when I get some time I may slowly remove certain apps. One at a time to see if this sound issue disappears. If I find that it goes away I'll be sure to post the results.
    08-14-2008 02:45 PM
  20. Jeremy's Avatar
    Everyone having a issue with sound should use this link and report this to Apple...

    http://forum.theiphoneblog.com/apple...nk-inside.html
    08-15-2008 02:49 PM
  21. CharlieBall's Avatar
    it happens to me when i listen to music
    08-15-2008 11:47 PM
  22. rijc99's Avatar
    I know there are others who have complained about the tri-tone for the SMS disappearing but lately I've had instances where my key clicks stops sounding when I'm entering the password. I've gone into the settings and checked on the volume and double checked the key click sound setting. Both are set correctly... well, the volume was all the way down. But even after bring it up, password key click sounds are still gone. Only a soft reset will bring it back.

    Any fixes without soft reseting?
    08-17-2008 03:21 AM
  23. Jeremy's Avatar
    I know there are others who have complained about the tri-tone for the SMS disappearing but lately I've had instances where my key clicks stops sounding when I'm entering the password. I've gone into the settings and checked on the volume and double checked the key click sound setting. Both are set correctly... well, the volume was all the way down. But even after bring it up, password key click sounds are still gone. Only a soft reset will bring it back.

    Any fixes without soft reseting?
    Yeah, I've lost all kinds of sounds, not just the text message sound. I'll merge this thread with the other.
    08-17-2008 02:24 PM
  24. Jeremy's Avatar
    I was so hoping this 2.0.2 firmware would have cleared this issue up but nope... Apple dropped the ball here.
    08-19-2008 12:32 AM
  25. Alienware_51#IM's Avatar
    I've noticed this issue also, sometimes it will notify me via sound that I received a text or email and sometimes it doesn't.
    08-19-2008 12:51 AM
38 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD