1. Airbrushkid's Avatar
    I have my back iPhone 3G. When every I want to go online it say it cannot. It was deactivate the day I got my iPhone 4. But thought that phone could still use wifi. Sometimes when I remove the sim and then put back in i can connect thru wifi. Everytime I boot the phone it say waiting to activate. Can anyone here help me?

    Thanks for your time.
    08-07-2010 03:39 AM
  2. Watcher's Avatar
    Just remove the SIM card from your 3G and you'll be fine. If you leave your SIM card in the phone it will always try to activate it and fail since you've deactivated it by getting another iPhone. You'll always get the "No SIM card installed" error message when you reboot but that's better than not being able to connect to WiFi. You might have to re-enter your password for your WiFi network at this point but that's about it. I know this works because I had a 3G as well before I updated to the iPhone 4.
    08-07-2010 07:05 AM
  3. Airbrushkid's Avatar
    I took the sim out but still will not connect to the internet. I'm trying thru my router. I just rebooted my phone. It didn't again but why trying this it connected to the internet. But then stopped. So I reboot again still no connection. Why?



    Just remove the SIM card from your 3G and you'll be fine. If you leave your SIM card in the phone it will always try to activate it and fail since you've deactivated it by getting another iPhone. You'll always get the "No SIM card installed" error message when you reboot but that's better than not being able to connect to WiFi. You might have to re-enter your password for your WiFi network at this point but that's about it. I know this works because I had a 3G as well before I updated to the iPhone 4.
    08-07-2010 09:18 AM
  4. Watcher's Avatar
    I took the sim out but still will not connect to the internet. I'm trying thru my router. I just rebooted my phone. It didn't again but why trying this it connected to the internet. But then stopped. So I reboot again still no connection. Why?
    Have you tried resetting network settings? If that doesn't work, try restoring the phone in iTunes.
    08-07-2010 01:12 PM
  5. Airbrushkid's Avatar
    Thanks Watcher. Don't know about this phone never had a problem. But out of the blue it's working now. Thanks again.
    08-07-2010 04:00 PM
  6. Watcher's Avatar
    Good to hear.
    08-07-2010 04:56 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD