1. Chris Cook5's Avatar
    The past couple times when someone has called I have noticed I cannot "slide to answer". Is that a bug that Apple needs to work out or what am I doing wrong?


    Sent from my 5s iPhone using iMore Forums mobile app
    10-16-2013 11:46 AM
  2. BreakingKayfabe's Avatar
    Slide to answer is the option when the phone is locked.

    That option is not there while the phone is unlocked.
    rustymini likes this.
    10-16-2013 11:49 AM
  3. Chris Cook5's Avatar
    the past couple times when the caller calls is rings so long it hangs up because in cannot "slide to answer".
    Last edited by Chris Cook5; 10-16-2013 at 01:18 PM.
    10-16-2013 12:05 PM
  4. Just_Me_D's Avatar
    the past couple times when the caller calls is rings so long it hangs up because in cannot "slide to answer".
    You might want to consider restoring your device.
    10-16-2013 12:47 PM
  5. BreakingKayfabe's Avatar
    the past couple times when the caller calls is rings so long it hangs up because in cannot "slide to answer".
    Then what shows up on the screen? They should be buttons when the phone is unlocked.
    10-16-2013 12:54 PM
  6. sj-performance's Avatar
    Then what shows up on the screen? They should be buttons when the phone is unlocked.
    when locked...phone will show slide to answer. when not unlocked phone will give you option to answer or decline.
    10-16-2013 01:37 PM
  7. BreakingKayfabe's Avatar
    when locked...phone will show slide to answer. when not unlocked phone will give you option to answer or decline.
    That's exactly what I said in my initial post lol. I wanna know what he's seeing.
    10-16-2013 01:56 PM
  8. sj-performance's Avatar
    That's exactly what I said in my initial post lol. I wanna know what he's seeing.
    Oh ok. Sorry I mis-read


    ...via iPhone5S from TapaTalk...
    10-16-2013 02:05 PM
  9. SeanHRCC's Avatar
    So are you saying the "Slide to Answer" portion of the screen is blank? Or it just doesn't respond to your input?
    10-16-2013 02:08 PM
  10. Chris Cook5's Avatar
    So are you saying the "Slide to Answer" portion of the screen is blank? Or it just doesn't respond to your input?
    It just doesn't respond to my input "Slide to Answer"


    Sent from my 5s iPhone using iMore Forums mobile app
    10-16-2013 03:33 PM
  11. jburke82's Avatar
    It just doesn't respond to my input "Slide to Answer"


    Sent from my 5s iPhone using iMore Forums mobile app
    Are you actually sliding to answer, or just tapping the "slide to answer" button? Also, does that portion of the screen work for everything else?

    Sorry, I am in no way questioning you or anything like that...just trying to get back to basics and see if it is anything like that.
    10-16-2013 04:05 PM
  12. Chris Cook5's Avatar
    Are you actually sliding to answer, or just tapping the "slide to answer" button? Also, does that portion of the screen work for everything else?

    Sorry, I am in no way questioning you or anything like that...just trying to get back to basics and see if it is anything like that.
    yes, everything else works. Just sometimes when I "slide" it won't. It doesn't happen all the time though
    10-16-2013 04:29 PM
  13. projectman's Avatar
    yes, everything else works. Just sometimes when I "slide" it won't. It doesn't happen all the time though
    I have experienced the same thing. I just swipe, swipe, swipe...until it picks up the call. I haven't actually lost any calls because of it...but it has gotten close.
    10-16-2013 04:32 PM
  14. SeanHRCC's Avatar
    yes, everything else works. Just sometimes when I "slide" it won't. It doesn't happen all the time though
    That is not normal function. I can't remember having that issue natively, and have only experienced it a couple of times in all of the iPhone's history after I jailbroke the device and used some custom slider settings. I wouldn't necessarily call it a "bug", more of an individual issue with your particular phone (since the issue isn't widely reported at all at this time).
    10-16-2013 05:40 PM
  15. JSHidaka's Avatar
    yes, everything else works. Just sometimes when I "slide" it won't. It doesn't happen all the time though
    iOS 7 issues, It happens with iPhone 5, but rarely, try restoring.
    10-16-2013 06:23 PM
  16. Eileen89's Avatar
    Thread moved to the iOS 7 forum
    10-16-2013 06:28 PM
  17. jburke82's Avatar
    After thinking about it, I remember having an issue like this every once in a while with my 4s, except it was for the slide to unlock and not to answer. I just figured it was something that happened from time to time and didn't think much of it. Sorry I couldn't be of more help OP
    10-16-2013 10:54 PM
  18. Peligro911's Avatar
    It's happened to me once on my 5s just seems like it's delayed to respond to the swipe but never missed a call
    10-17-2013 12:04 AM
  19. Not Quite Right's Avatar
    Do you have a screen protector, or a cruddy screen in need of cleaning?
    10-18-2013 09:47 AM
  20. Chris Cook5's Avatar
    I have an otter box


    Sent from my 5s iPhone using iMore Forums mobile app
    10-18-2013 11:36 AM
  21. jessica_lynn9474's Avatar
    Hi there! Just came across this and I'm so glad that it's posted as I'm having the same issue! When I go to slide to answer it won't work unless I slide numerous times and there have been quite a few times where I've missed the call.

    What do you all think this is caused by? I have an iPhone 5.

    I look forward to your input on getting a resolution to this.

    P.S. Everything else swipes fine on my screen. It's only when swiping to answer from lock screen.
    10-18-2013 01:37 PM
  22. bunjy's Avatar
    I have the same issue on my 5. Swipe to answer is very finicky.
    10-19-2013 12:47 AM
  23. eve6er69's Avatar
    On my 4s if I try to do it fast it sometimes doesn't register. I usually have to slide slow to know it will answer. It's a culture shock because it worked so fast on iOS 6


    Sent from my Gameboy Color
    10-19-2013 07:44 AM

Similar Threads

  1. iOS7.0.2 having to always login to Linkedin and Facebook on Safari
    By iMore Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 10-24-2013, 04:15 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 10-22-2013, 03:26 PM
  3. Replies: 36
    Last Post: 10-19-2013, 09:34 PM
  4. Can I sync my iTunes music to another computer?
    By iMore Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-16-2013, 08:21 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD