1. toneofark's Avatar
    I’ve had issues in the past connecting through USB. I remember one issue on my previous car where it would disconnect whenever I shifted into reverse and then refuse to connect to my phone until I shut the car off, waited a minute, and then started it back up. If I remember correctly it was an iOS update that ended up fixing the issue. I still have little glitches here and there using CarPlay on my new car. Getting support from the car manufacturer has always been utterly useless for me.
    I have a fairly standard factory deck, with built in Bluetooth and SiriusXM. No CarPlay. All of my other phones worked fine with no issue. My new XS paired fine, but subsequent pairings fail. I’ve never used the cable to connect because there’s no dealer-approved Lightning cable that I know of. Can’t exactly run out and buy a new car to go with the new phone.... LOL. I agree that car manufacturer support is basically useless.
    10-24-2018 07:18 AM
  2. kidkamel's Avatar
    I have a fairly standard factory deck, with built in Bluetooth and SiriusXM. No CarPlay. All of my other phones worked fine with no issue. My new XS paired fine, but subsequent pairings fail. I’ve never used the cable to connect because there’s no dealer-approved Lightning cable that I know of. Can’t exactly run out and buy a new car to go with the new phone.... LOL. I agree that car manufacturer support is basically useless.
    What year and make?
    10-25-2018 12:24 PM
  3. toneofark's Avatar
    What year and make?
    2012 Kia Sorento
    10-25-2018 01:43 PM
  4. kidkamel's Avatar
    2012 Kia Sorento
    Silly question but have you cleared out the device history on your car radio?

    I would double check that and then try reconnecting it. Also make sure you do not have a lot of devices listed. They can only store a few in their memory
    10-25-2018 02:40 PM
  5. toneofark's Avatar
    Silly question but have you cleared out the device history on your car radio?

    I would double check that and then try reconnecting it. Also make sure you do not have a lot of devices listed. They can only store a few in their memory
    I have. I've also cleared it from the phone, reset network settings, restarted the phone and radio. Starting from scratch, the phone paired fine. With and without contact sync. The radio alerts "pairing complete." However, when I start the vehicle again and the phone attempts to connect.... "pairing failed." All my previous phones (6S Plus, Note 7, iPhone 7 & 7 Plus) have worked with no issues.
    10-25-2018 03:17 PM
  6. kidkamel's Avatar
    I have. I've also cleared it from the phone, reset network settings, restarted the phone and radio. Starting from scratch, the phone paired fine. With and without contact sync. The radio alerts "pairing complete." However, when I start the vehicle again and the phone attempts to connect.... "pairing failed." All my previous phones (6S Plus, Note 7, iPhone 7 & 7 Plus) have worked with no issues.
    I'm curious to see if the Bluetooth 5.0 on you Xs has something to do with it.
    10-25-2018 04:43 PM
  7. toneofark's Avatar
    I'm curious to see if the Bluetooth 5.0 on you Xs has something to do with it.
    That’s what I’m thinking.
    10-25-2018 05:38 PM
  8. kazn3r's Avatar
    Not for nothing, my iPhone 7Plus has steadily decreased its battery life since its updated past public beta 2. I am very displeased. I am still signed in with my profile installed, but wtf...

    The maximum has gone from 90% to 85% since updating to public beta 5.
    10-25-2018 07:43 PM
  9. toneofark's Avatar
    Not for nothing, my iPhone 7Plus has steadily decreased its battery life since its updated past public beta 2. I am very displeased. I am still signed in with my profile installed, but wtf...

    The maximum has gone from 90% to 85% since updating to public beta 5.
    How long has it been since updating? I usually give it a day or so to allow for all the app updates to finish up.
    10-28-2018 11:26 AM
  10. Bijutech1's Avatar
    How do I update from public beta to the public release?
    10-30-2018 01:01 PM
  11. porier91's Avatar
    Weird...I was on beta 5 and now I can’t update to the public update. I know they have different version numbers

    Figured it out...have to reboot phone after deleting the profile
    Last edited by porier91; 10-30-2018 at 04:55 PM.
    10-30-2018 04:45 PM
36 12

Similar Threads

  1. Animations jittery and stuttery iOS 12.0.1?
    By harrismail in forum iPhone XS
    Replies: 5
    Last Post: 11-05-2018, 09:51 PM
  2. iOS 12.1 Developer Beta 5
    By Red_Phx82 in forum iOS 12
    Replies: 25
    Last Post: 10-27-2018, 10:47 PM
  3. watchOS 5.1 Dev Beta 5
    By Red_Phx82 in forum watchOS
    Replies: 6
    Last Post: 10-22-2018, 07:35 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 10-21-2018, 03:04 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 10-21-2018, 02:06 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD