Welcome to the iMore Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 11 of 11
  1. Thread AuthorThread Author   #1  
    iridium7777#CB's Avatar
    iPhone Newbie

    Posts
    41 Posts
    Global Posts
    62 Global Posts

    Default camera roll problem after 5.1.1 absinthe jb

    seems something funny is going on with my cameraroll. all my old pictures are not showing up in the camera roll after the jb. but, they're still on the phone, when i look through i file into the 100appple and 101apple folders they're still there.

    anyone has this issue?

    i trued to "re-jb" again and it said already jailbroken, i tried multiple reboots and still have the same issue.


    could anyone help?
  2. #2  
    sherlock's Avatar
    iMore Guru

    Posts
    1,737 Posts
    iOS Version
    7.0.6

    Default

    Did you remove setting etc then restore from a backup made just before jailbreaking after using Absinthe?

    Follow this method and you'll retain all your stuff and settings, including pictures.

    (1) Back up SHSH blobs with TinyUmbrella
    (2) Back up your iDevice.
    (3) Clear your iDevice navigate to Settings > General > Reset > Erase all Content and Settings.
    (4) Connect your iDevice, Run Absinthe, Click Jailbreak and away you go.
    (5) After it's done Restore from the back-up you made in 2 above to get all your settings and content back.
    Last edited by sherlock; 06-03-2012 at 12:56 AM.
  3. #3  
    Jeff0575's Avatar
    iMore Newbie

    Posts
    20 Posts

    Default

    No problems here


    Sent from my iPhone 4s using Tapatalk.
  4. #4  
    iVazz's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    218 Posts
    iOS Version
    6.0

    Default

    I did have an issue last week. Traced it down to a bad iCloud backup/restore. Had to start over as a new phone and lost my vids, but was able to copy my existing pics from photo stream to my camera roll and am able to shoot new pics without issue. Was frustrating to figure out what happened tho.

    Good luck.


    Sent from the dark recesses of my mind using Tapatalk.
    George Carlin said it best:

    Religion is mind control. Atheism is a non-prophet organization
  5. #5  
    drclayton's Avatar
    iMore Nanite

    Posts
    5 Posts
    Global Posts
    43 Global Posts

    Default

    I was going to start a new thread but figured it would be too much with this one active.

    Anyways I am not sure I have the same problem as above. I did a jailbreak as the instructions by absinthe say. I erased the content and settings connected the device and jailbroke then restored from backup. It completed successfully and everything seemed fine. One thing to keep in mind is that i DID NOT have pictures in my camera roll before i jailbroke. I had like 500 so i transferred them onto my computer and deleted my camera roll pics way before i decided to jailbreak.
    Anyways, now when i take a NEW picture, it will not go into the camera roll, but they will go to the photo stream (when on wifi). But, the NEW pictures i do take are visible in the camera portion.
    What i mean is that the camera roll has pictures when in the Camera. But the pictures are not in the Photos app - Camera Roll section.

    Things i have done include:
    hard resets
    downloading the swapcameraroll from cydia (saw that online somewhere)
    transferring backed up photos (all that does is creates a new section called "Photo Library")


    I have not really wanted to wipe everything and start that process again. It takes a while to pull my apps into the phone and reorganize everything. lol
  6. #6  
    iVazz's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    218 Posts
    iOS Version
    6.0

    Default

    Yep, was the same issue I had. I fixed it by restoring and setting up as a new phone. After setup I checked to make sure pics were saving to the camera roll, then re-JB'd the phone. Was a bad iCloud backup that caused my issue. It corrupted the camera roll for some reason.

    Frustrating as hell tho.


    Sent from the dark recesses of my mind using Tapatalk.
  7. #7  
    drclayton's Avatar
    iMore Nanite

    Posts
    5 Posts
    Global Posts
    43 Global Posts

    Default

    so can you not restore (after the jailbreak) to retain your settings?
  8. #8  
    iVazz's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    218 Posts
    iOS Version
    6.0

    Default

    Unsure, but I didn't (except for my apps). Just using mine as a new phone and everything is working now.


    Sent from the dark recesses of my mind using Tapatalk.
  9. #9  
    drclayton's Avatar
    iMore Nanite

    Posts
    5 Posts
    Global Posts
    43 Global Posts

    Default

    ok thanks for the help, i will do the same. I guess as long as everything from icloud (contacts, calendar, etc) syncs then its ok
  10. #10  
    iVazz's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    218 Posts
    iOS Version
    6.0

    Default

    Yeah, everything from iCloud synced fine. When I set it up as new I opted not to sync from iCloud at first and then once it finished initial setup I enabled iCloud thru the Settings app to get my contacts and such.


    Sent from the dark recesses of my mind using Tapatalk.
  11. Thread AuthorThread Author   #11  
    iridium7777#CB's Avatar
    iPhone Newbie

    Posts
    41 Posts
    Global Posts
    62 Global Posts

    Default

    i don't have icloud or anything synced so i don't think it was that. for some reason the plists just got corrupted/reset.



    i got the problem resolved but in another way. i deleted a bunch of .plist files and the photo librarier re-loaded themselves after a reboot of the phone.

    there might be another issue that i'm having and i'll write a follow up question about it later.

Posting Permissions