1. Diliff's Avatar
    I have an iPhone 3GS that was previously running 4.3.x (can't remember which iteration) and jailbroken and unlocked with the iPad Baseband 06.15.00. Last night, I upgraded to iOS 5 through iTunes and now, after the phone has completed the upgrade and booted up, it isn't able to activate. When activating (I connected wifi) it times out while attempting to connect to the Apple server, and suggests I either try again or activate through iTunes. When I connect it back to iTunes, iTunes reports that there is no SIM installed. There definitely is and it was working fine prior to the upgrade. It was originally purchased as an O2 locked phone and it still has an O2 SIM in it so even if it became locked again in the update, I would have thought it would still work with that SIM?

    Any suggestions on what has gone wrong or how I could fix it? I've tried googling various search strings but as far as I can tell, nobody seems to have reported this problem under iOS 5 yet. Previous versions, yes, but I'm not sure if those situations applies to mine.

    Thanks,
    David
    vendatta likes this.
    10-13-2011 04:33 AM
  2. lwc1986's Avatar
    Same problem...

    Did you find the answer?
    10-14-2011 04:01 AM
  3. ex33s's Avatar
    I had the exact same problem as you. Took me about 12 hrs to solve this.

    This is what i did.

    1. Connected the phone to my mac and launched iTunes.
    2. Removed the sim-card from the phone.
    3. Put the phone in DFU mode to do a recovery with iTunes.
    4. When itunes was done and the phone had booted I started redsn0w (Using version: 0.9.9b5).
    5. Put the phone back in DFU-mode so i can jailbreak it.
    6. When I got to the select options in redsn0w, I selected "Install Cyda", "Install ipad baseband" and "de-activate phone"
    7. Waited for it to finish, and after it booted up I got the message "No sim card inserted". I then inserted my sim-card
    8. Continued with the ios 5 setup on the phone and had no issue activating it nor did I get "no service"-message after setup was done.

    This did the trick for me so I could activate my phone and use it agian. Hopefully this works for you too.
    AboodS, veelas23, manayaad and 8 others like this.
    10-14-2011 04:13 AM
  4. lwc1986's Avatar
    Perfect mate, worked a treat..
    10-14-2011 12:24 PM
  5. haz24's Avatar
    I had the exact same problem as you. Took me about 12 hrs to solve this.

    This is what i did.

    1. Connected the phone to my mac and launched iTunes.
    2. Removed the sim-card from the phone.
    3. Put the phone in DFU mode to do a recovery with iTunes.
    4. When itunes was done and the phone had booted I started redsn0w (Using version: 0.9.9b5).
    5. Put the phone back in DFU-mode so i can jailbreak it.
    6. When I got to the select options in redsn0w, I selected "Install Cyda", "Install ipad baseband" and "de-activate phone"
    7. Waited for it to finish, and after it booted up I got the message "No sim card inserted". I then inserted my sim-card
    8. Continued with the ios 5 setup on the phone and had no issue activating it nor did I get "no service"-message after setup was done.

    This did the trick for me so I could activate my phone and use it agian. Hopefully this works for you too.

    This worked for me, thank you so much, I just signed up here to thank you for that.
    10-14-2011 12:50 PM
  6. bangal's Avatar
    What if I don't want to jailbreak it anymore. Your valuable suggestions will be appreciated

    thanks



    I had the exact same problem as you. Took me about 12 hrs to solve this.

    This is what i did.

    1. Connected the phone to my mac and launched iTunes.
    2. Removed the sim-card from the phone.
    3. Put the phone in DFU mode to do a recovery with iTunes.
    4. When itunes was done and the phone had booted I started redsn0w (Using version: 0.9.9b5).
    5. Put the phone back in DFU-mode so i can jailbreak it.
    6. When I got to the select options in redsn0w, I selected "Install Cyda", "Install ipad baseband" and "de-activate phone"
    7. Waited for it to finish, and after it booted up I got the message "No sim card inserted". I then inserted my sim-card
    8. Continued with the ios 5 setup on the phone and had no issue activating it nor did I get "no service"-message after setup was done.

    This did the trick for me so I could activate my phone and use it agian. Hopefully this works for you too.
    10-14-2011 01:00 PM
  7. ex33s's Avatar
    You'r welcome. Good to know it worked for others too
    10-14-2011 01:02 PM
  8. ex33s's Avatar
    What if I don't want to jailbreak it anymore. Your valuable suggestions will be appreciated

    thanks
    Since my iphone already was jailbroken I did not care 'bout that. I wrote down what was working for me and how I solved this issue. But I think just deactivating the phone should do the trick without installing Cydia and ipad baseband. I don't know a way to just deactivate the without using redsn0w.

    Maybe someone else could answer that for us?
    bangal likes this.
    10-14-2011 01:15 PM
  9. bangal's Avatar
    Did you setup as "new iPhone" or "restore from backup" ?

    Since my iphone already was jailbroken I did not care 'bout that. I wrote down what was working for me and how I solved this issue. But I think just deactivating the phone should do the trick without installing Cydia and ipad baseband. I don't know a way to just deactivate the without using redsn0w.

    Maybe someone else could answer that for us?
    10-14-2011 02:06 PM
  10. ex33s's Avatar
    As a new iPhone, Did not want to restore it from backup since I had this issue with "No service"

    Did you setup as "new iPhone" or "restore from backup" ?
    10-14-2011 02:14 PM
  11. herewearenowentertainus's Avatar
    This worked for me! Thank you for taking the time to post this, just hours before I was preparing to toss my phone in the ocean!
    10-15-2011 03:54 PM
  12. ex33s's Avatar
    Your welcome! Glad to hear this works for you guys too
    Last edited by ex33s; 10-16-2011 at 12:26 AM.
    10-15-2011 04:09 PM
  13. nicoleob's Avatar
    I had the exact same problem as you. Took me about 12 hrs to solve this.

    This is what i did.

    1. Connected the phone to my mac and launched iTunes.
    2. Removed the sim-card from the phone.
    3. Put the phone in DFU mode to do a recovery with iTunes.
    4. When itunes was done and the phone had booted I started redsn0w (Using version: 0.9.9b5).
    5. Put the phone back in DFU-mode so i can jailbreak it.
    6. When I got to the select options in redsn0w, I selected "Install Cyda", "Install ipad baseband" and "de-activate phone"
    7. Waited for it to finish, and after it booted up I got the message "No sim card inserted". I then inserted my sim-card
    8. Continued with the ios 5 setup on the phone and had no issue activating it nor did I get "no service"-message after setup was done.

    This did the trick for me so I could activate my phone and use it agian. Hopefully this works for you too.
    how do you put it into DFU mode?
    10-16-2011 07:07 AM
  14. Handlebars's Avatar
    Hold power button for 5 secs without releasing power hold the home button down both for 10 secs then release power while still holding down the home button for 15 secs.
    10-16-2011 09:19 AM
  15. Coldpeppers's Avatar
    This worked BUT

    Now My Safari Browser and Email will not open. Any ideas?
    10-16-2011 10:40 AM
  16. ex33s's Avatar
    This worked BUT

    Now My Safari Browser and Email will not open. Any ideas?
    Sorry no. I don't have any issues with mail nor safari.
    Coldpeppers likes this.
    10-16-2011 10:47 AM
  17. adevtus's Avatar
    Thank you so much, your advice really helped and I was able to get my 3GS working again. I don't know what I'd without it!
    Thanks again!
    10-16-2011 10:58 AM
  18. Coldpeppers's Avatar
    This worked BUT

    Now My Safari Browser and Email will not open. Any ideas?

    I just gave my phone another Restart and everything works great.

    Thanks for all the help

    I love you.
    10-16-2011 01:11 PM
  19. ex33s's Avatar
    I just gave my phone another Restart and everything works great.

    Thanks for all the help

    I love you.
    Good too know for others

    Great your phone works as it should now!
    10-16-2011 01:14 PM
  20. johndeer777's Avatar
    ive used this fix to get my service back on my 3GS

    youtube.com/watch?v=5gih-vMp0H4
    MYNAMESALEX likes this.
    10-17-2011 02:20 AM
  21. ex33s's Avatar
    ive used this fix to get my service back on my 3GS

    Almost the same as what i wrote. Tried that and it did not work for me.
    Good you shared it with us. Took the liberty of making a link of the youtube url in the quote
    10-17-2011 09:06 AM
  22. nicoleob's Avatar
    after i do it on the computer &it says it will continue on the phone it comes up error &its giving up, those that mean i cant fix my phone?
    10-17-2011 12:24 PM
  23. ex33s's Avatar
    after i do it on the computer &it says it will continue on the phone it comes up error &its giving up, those that mean i cant fix my phone?
    What does the error say?
    10-17-2011 12:29 PM
  24. misstmac's Avatar
    i did all of that but now it says sim not valid
    10-18-2011 09:28 AM
  25. ex33s's Avatar
    i did all of that but now it says sim not valid
    Sorry to hear that. This is not for unlock of the phone but for jailbreak.
    10-18-2011 12:04 PM
59 123
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD