Welcome to the iMore Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 21 of 21
  1. Thread AuthorThread Author   #1  
    Drslugg25's Avatar
    iPhone Newbie

    Posts
    18 Posts

    Default Weird issue with cydia

    Okay this is bizarre I was just downloading a theme from cydia all the sudden it said some mismatch and now when I load cydia there is nothing but a home page and in categories it only shows all packages. Now when I open that on folder it's empty, when I go to manage everything is empty smh any ideas?
  2. #2  
    Mustang5Oh's Avatar
    iMore Expert

    Posts
    891 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Drslugg25 View Post
    Okay this is bizarre I was just downloading a theme from cydia all the sudden it said some mismatch and now when I load cydia there is nothing but a home page and in categories it only shows all packages. Now when I open that on folder it's empty, when I go to manage everything is empty smh any ideas?
    I had that as well. There has been an issue with a source causing the problem. It seems to be back up now though. Try to log back in now and see what happens? Try a respring and make it reload the data and download the packages again as well. Let me know how that works. If it still doesnt I have a fix that should work for you.

     iPhone 5S - 64GB Space Grey
     iPad Mini - 32GB Black
     Apple TV 2nd Gen
     MacBook Pro - 250GB Aluminum Unibody
  3. #3  
    BLiNK's Avatar
    iMore Genius

    Posts
    8,285 Posts
    Global Posts
    8,632 Global Posts
    iOS Version
    iOS 182

    Default

    i was battling this earlier and now... everything seems to be up and going again..
  4. #4  
    Mustang5Oh's Avatar
    iMore Expert

    Posts
    891 Posts

    Default

    It did it again now so here is the fix:

    SSH into your phone then navigate to /etc/apt/sources.list.d/

    Rename zodttd.list to zodttd.list.old and then respring your phone

    Cydia will now work. Once they fix that source it will be ok to add it back but at least Cydia works properly without that source.

     iPhone 5S - 64GB Space Grey
     iPad Mini - 32GB Black
     Apple TV 2nd Gen
     MacBook Pro - 250GB Aluminum Unibody
  5. #5  
    BLiNK's Avatar
    iMore Genius

    Posts
    8,285 Posts
    Global Posts
    8,632 Global Posts
    iOS Version
    iOS 182

    Default

    saurik just tweeted about this issue again

    go to changes and select refresh. worked for me
  6. #6  
    Mustang5Oh's Avatar
    iMore Expert

    Posts
    891 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BLiNK View Post
    saurik just tweeted about this issue again

    go to changes and select refresh. worked for me
    I tried with no luck so I killed that source and all is well.

     iPhone 5S - 64GB Space Grey
     iPad Mini - 32GB Black
     Apple TV 2nd Gen
     MacBook Pro - 250GB Aluminum Unibody
  7. #7  
    cardfan's Avatar
    iMore Elite

    Posts
    2,157 Posts
    Global Posts
    5,781 Global Posts

    Default

    Ran into some problems with BiteSMS crashing my phone after updating lockinfo today. Thought it might be lockinfo screwing things up. Then Cydia wouldn't work right.

    Finally i said heck with it and upgraded to 4.2 (from 4.1). Hopefully the wait isn't too long or I may mess with a tethered jb. I have some apps that need 4.2 anyways and get airplay now.

    Probably will exchange it now. Home button was screwed up too.
  8. #8  
    BLiNK's Avatar
    iMore Genius

    Posts
    8,285 Posts
    Global Posts
    8,632 Global Posts
    iOS Version
    iOS 182

    Default

    cydia is working now. lockinfo is now at beta 3.0.0.33 with a fix hopefully

    oh and welcome to tetherland cardfan!
  9. #9  
    iRandom's Avatar
    iPhone Intermediate

    Posts
    234 Posts
    iOS Version
    5, 5.0.1

    Default

    Here's another solution:

    Go to /var/lib/dpkg then delete "availabe" and "status" files and rename available-old to available and status-old to status.

    Respring and reload Cydia and everything should work. Tested this myself.
    iPod Touch 2G - 4.2.1 - greenpois0n'd - untethered

    iPod Touch 4G - 5 - redsn0w'd - tethered

    iPad 1G - 5.0.1 - sn0wbreez'd - tethered

    Game Center: Alavelorn
    Want to iMessage me? Send me a PM.
    Thanked by:
    sebicatana (02-06-2011)
  10. Thread AuthorThread Author   #10  
    Drslugg25's Avatar
    iPhone Newbie

    Posts
    18 Posts

    Default

    Thanks everyone
  11. #11  
    sebicatana's Avatar
    iPhone Nanite

    Posts
    6 Posts

    Thumbs down nothing I've tried works

    Hi guys. I just JB 4.2.1 yesterday and played around with it a little bit, so yup, I'm new at this. And now I am getting the same issue. when I go into Cydia>changes>refresh it starts downloading and then says updating database...downloading release.... and then Error: POSIX: operation time... and that's it.
    I read a little about this and I need to install SSH on the phone to be able to fix this. How do I do that if Cydia doesnt work? Thank you, Sebastian

    Update: I installed Iphone explorer and fixed the problem Thank God!!!
    Update 2: It works only when I go into Cydia's main page to stuff like themes.. nothing else works. I tried both methods and it doesnt show anything. HELP?
    Last edited by sebicatana; 02-06-2011 at 12:57 PM. Reason: Still not working
  12. #12  
    jjb70's Avatar
    iPhone Newbie

    Posts
    14 Posts
    Global Posts
    167 Global Posts

    Default

    I don't have a fix but I am having the exact same issue. Sometimes going to Changes and hitting refresh helps. It works temporarily and then the next time I launch Cydia, I get the Downloading Release.gpg forever.
    Any help would be appreciated.
    BTW, my first post. Glad to be here.
  13. #13  
    NEO2126's Avatar
    iMore Newbie

    Posts
    35 Posts

    Default

    I'm having the same issues as above... downloading release forever, finally goes away... also I'm not able to install MyWi, just sits there with "running" finally says can't connect to their server. I don't know if thats due to traffic or something else.
  14. #14  
    jjb70's Avatar
    iPhone Newbie

    Posts
    14 Posts
    Global Posts
    167 Global Posts

    Default

    It must be traffic. I re-Jailbroke 3 times with the same results. I can barely download anything. Finally gave up and will wait till late tonight or tomorrow. Odd that more people aren't complaining about the same thing though...
  15. #15  
    sebicatana's Avatar
    iPhone Nanite

    Posts
    6 Posts

    Unhappy So it works at least?

    Quote Originally Posted by jjb70 View Post
    It must be traffic. I re-Jailbroke 3 times with the same results. I can barely download anything. Finally gave up and will wait till late tonight or tomorrow. Odd that more people aren't complaining about the same thing though...
    I cannot see anything in Cydia... anything at all. and I dont really understand how to restore and reJB without losing all my apps.
  16. #16  
    jmonte345's Avatar
    iPhone Nanite

    Posts
    8 Posts
    Global Posts
    50 Global Posts

    Default

    I'm having the same issue with Cydia. Hopefully it'll calm down in a few days and everything will go back to normal.
    Last edited by jmonte345; 02-06-2011 at 09:22 PM.
  17. #17  
    JohnH59's Avatar
    iPhone Intermediate

    Posts
    390 Posts
    Global Posts
    2,053 Global Posts

    Default

    When I go to MyWi in Cydia from the Home screen, I get "Note: Cannot Locate Package". Is this due to traffic to Cydia servers.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Weird issue with cydia-mywi.jpg  
  18. #18  
    Auburnfan99's Avatar
    iPhone Nanite

    Posts
    7 Posts

    Default

    Same thing here. Not seeing any sources, can't add any, and none of the "solutions" are working
  19. #19  
    NEO2126's Avatar
    iMore Newbie

    Posts
    35 Posts

    Default

    bits and pieces are working, its hard being this patient for a 1.6 mb application (my wi) but im trying really hard...
  20. #20  
    JohnH59's Avatar
    iPhone Intermediate

    Posts
    390 Posts
    Global Posts
    2,053 Global Posts

    Default

    MyWi and other apps finally began to show up. I guess Cydia was/is getting hammered due to the new JB release.
  21. #21  
    jjb70's Avatar
    iPhone Newbie

    Posts
    14 Posts
    Global Posts
    167 Global Posts

    Default

    Working fine this morning. Must have been overloaded. So good to be back!

Posting Permissions