1. davedmnd's Avatar
    So far I've had no issues with this, then last week or so, every time I add a new album (cabled or via wi-fi) it messes up the artwork and I end up with random artwork from completely different albums/artists.

    Any ideas/fixes?

    Thanks.
    02-10-2012 04:36 PM
  2. Totalimmortal363's Avatar
    Havent had the issue. Try erasing all your music and re-adding it, all though USB.
    02-10-2012 05:42 PM
  3. BreakingKayfabe's Avatar
    Had that issue before. I did exactly what totalimmortal described. Just clean music off the phone
    via itunes and USB cable, then re-sync music back.
    02-10-2012 06:00 PM
  4. 9thWonder's Avatar
    is your audio embedded in the file or separate? I've only got embedded audio but i've never had such an issues. In fact since i've embedded the artwork in the file pretty much every single file or service sees the are correctly, iphone, pre, itunes, mediamonkey, google music beta, winamp, vlc
    02-10-2012 08:06 PM
  5. jkeitz's Avatar
    I'd kinda given up on artwork, since it almost never transfers over to the iPhone. I just get used to the music note. I've tried embedding and all, but it is all hit or miss, mostly miss.
    02-11-2012 12:17 PM
  6. jaystroup00's Avatar
    I am having the same problem.
    02-12-2012 08:45 PM
  7. anon(1144891)'s Avatar
    After an upgrade to 5.1, my artwork for my newly added music will not sync. If I delete and reinstall I get nothing. Also, I tried deleting an album, then putting it back on my iPhone and got the same result.

    Anyone know how to correct this? It's driving me nuts!


    Sent from my thumbs using Tapatalk on my iPhone 4S
    Last edited by tnahumck; 04-02-2012 at 05:12 PM.
    04-02-2012 03:29 PM
  8. lv1's Avatar
    After an upgrade to 5.1, my artwork for my newly added music will not sync. If I delete and reinstall I get nothing. Also, I tried deleting an album, then putting it back on my iPhone and got the same result.

    Anyone know how to correct this? It's driving me nuts!


    Sent from my thumbs using Tapatalk on my iPhone 4S
    Same here since 5.1. First lost my playlist, then when reinstalled some of the songs would not play the artwork was missing on some of them.
    04-02-2012 07:33 PM
  9. remipmc's Avatar
    I came over from Android, and I used to rip music directly to my device using a bit torrent app on my phone. the only problem with that is the album art was hit or miss, mostly miss. To fix within my phone I used an app that would match up music with album art, i think it just created a relational database and used some online resource to match it up. worked great on my HTC phone, however once i moved over to iOS this was no longer an option. I didn't have time to clean up 5K individual album art/tags. I found TuneUp for iTunes, and I havent looked back since. the software is an add on to iTunes that can clean massive amounts of music at once, and fixes any album art issues.
    04-17-2012 09:40 AM
  10. iVenom's Avatar
    ok I have this album artwork problem also, It was all fine then I used MediaMonkey to organize a huge folder of random music and the next time isynced my phone most of the artwork was scrambled. It happened before when I used MM and now I remember why I stopped. I think I fixed it by reinstalling all the music im not sure but that's what I am doing now. What I find strange is that is that the file I was editing has nothing to do with my iTunes account.
    06-26-2013 07:27 PM
  11. iVenom's Avatar
    One thing I also found is I think it only gets messed up if you plug in your phone while media monkey is on cause it scans your phone then messes up the album art podcast art and also playlist don't work right if you have sub folders. Anyone else have something like this happen?
    07-16-2013 07:38 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD