1. disflipissofresh's Avatar
    I don't know if it is the iphone 5 or ios6 but it seems to me that the auto brightness doesn't work? Anybody else having this problem?
    09-21-2012 12:56 PM
  2. Redshirt's Avatar
    I don't know if it is the iphone 5 or ios6 but it seems to me that the auto brightness doesn't work? Anybody else having this problem?
    I've always seen funkiness with autobrightness IMHO, but what are you expecting and what are you seeing?
    09-21-2012 12:59 PM
  3. Just_Me_D's Avatar
    Yes, it has been reported in regard to the iPhone, but auto-brightness on the iPad seem to be unaffected.
    09-21-2012 01:00 PM
  4. disflipissofresh's Avatar
    Nvm, it works. It just slow for some reason lol. So try this method I found. Put the brightness to the lowest it can go, then turn on auto brightness and give it a little light and you should see it move.
    Just_Me_D and iphonefizzle like this.
    09-21-2012 01:07 PM
  5. Just_Me_D's Avatar
    Nvm, it works. It just slow for some reason lol. So try this method I found. Put the brightness to the lowest it can go, then turn on auto brightness and give it a little light and you should see it move.
    Excellent...That did indeed work. Thank you for the tip..
    09-21-2012 01:09 PM
  6. disflipissofresh's Avatar
    Excellent...That did indeed work. Thank you for the tip..
    Glad to help!
    09-21-2012 01:31 PM
  7. fre12's Avatar
    It fixed it for a few months and it went back to its crummy auto brightness shenanigans again. Hopefully Apple fixes this issue in the future.
    01-27-2013 10:29 PM
  8. Dramer77's Avatar
    yea mine it doesnt really matter what you do , it doesnt really work.. at all
    01-27-2013 11:22 PM
  9. poisoned10's Avatar
    Auto brightness has never worked for me either. I always keep it off with my brightness almost all the way down.
    01-29-2013 10:30 AM
  10. dictoresno's Avatar
    mine was funky for awhile too a few months ago. i got it working properly again by turning it off, adjusting the phone to the brightness i wanted it at for the ambient light i was currently in, then turned it on. after that, its been working fine. there was a how to article posted here or somewhere else a few months ago that explained it.
    01-30-2013 03:20 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD