Welcome to the iMore Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 15 of 15
  1. Thread AuthorThread Author   #1  
    jpf22467#IM's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    159 Posts

    Default 4S issues after installing iOS6

    It has been about 2 weeks since I installed iOS6 on my 4s. My phone is about a year old. I never had any issues with this phone. Ever since the upgrade, the phone is slow, jerky and at times unresponsive. Here are a few examples of what I am dealing with

    When the phone is sleeping. It sometimes takes 5-10 seconds to respond when I touch the home key
    Connecting to bluetooth in the car. It used to be instant. Now, it takes about 15-20 seconds for a song to start playing
    I have a USB dock in my car to listen to music through the radio. It does not work now that I have updated the iOS
    When I receive a phone call in the car, it will allow me to answer the call, but it will not ever connect. It does this on every initial call. The caller always has to call back, then it works fine
    (These last three issues might be due to Ford Sync. But considering I have other issues with the phone running slow, I am thinking this is a iOS issue)

    Sending emails. I just typed a 2 sentence email. I hit send, put the phone on the desk. About 30 seconds later, I heard the sound of the email being sent
    Several of the apps just lock up and become unresponsive. Here are some that I had to restart yesterday after they locked up (Y Messenger, Music, and safari)

    More often, the phone is just very slow to respond. I find that I am hitting buttons several times before I get any response, then like those responses were built up, they all come at once. It reminds me of a dam holding back water, then it all just lets go.

    I have re installed twice
    I installed fresh

    anyone else having any similar issues?
  2. Thread AuthorThread Author   #2  
    jpf22467#IM's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    159 Posts

    Default Re: 4S issues after installing iOS6

    I guess I am alone with this one. 74 views and no replies. Looks like my phone is the issue, not the iOS
  3. #3  
    JustMe'D's Avatar

    Posts
    17,225 Posts
    Global Posts
    17,435 Global Posts
    iOS Version
    7.0.4

    Default 4S issues after installing iOS6

    My iPhone 4S is very responsive with iOS 6 and so is my iPad 2. I have noticed a few quirks with iOS 6, but nothing like you're describing. The quirk that comes up regularly is an app closes and returns me to my home screen at random times. It doesn't occur enough to cause irritation, but it does occur. Other than that, my device is sweet. Have you considered connecting your device to a computer and restore it as new via iTunes? That is what I recommend you do.
  4. #4  
    rdiddy_25's Avatar
    iMore Genius

    Posts
    3,302 Posts
    Global Posts
    4,112 Global Posts
    iOS Version
    7.0.4/6.1

    Default 4S issues after installing iOS6

    +1, I also would recommend setting up as new and NOT from backup and see if that clears up the issues.
  5. #5  
    plt3121MarineAlways's Avatar
    iPhone Intermediate

    Posts
    127 Posts
    iOS Version
    5.1/6.0

    Default 4S issues after installing iOS6

    I have the slowness issue as well. Specially when I send a text and hit the home button to get out of the message app it just hangs for a few seconds then it goes home. Very annoying.
  6. #6  
    HuKaShI's Avatar
    iMore Newbie

    Posts
    21 Posts
    Global Posts
    62 Global Posts
    iOS Version
    iOS 6.0

    Default Re: 4S issues after installing iOS6

    I have similar issues on my 4s. I have random crashes of apps.

    My wifi connection is spotty. I have tried tests with other people's phone's on my home wifi network and they all differ. Even with someone on iOS 5, and they have rock solid connection to my network. Wifi drops out completely sometimes and forgets which network to reconnect to until I tell it to connect to my home network again. This is without having to put my wifi password back in so it just seems to forget where it is. Speed tests give mixed results as opposed to stable consecutive results from my mac book.

    Sometimes my volume stays stuck at high or low levels randomly until I reboot.

    I get random times when text shortcuts stop working until I reboot.

    Auto brightness is dodgy. Sometimes it works, sometimes it doesn't.

    I had the phone shut down and restart on it's own a handful of times.

    The same delayed response time for pressed buttons.

    Locking the phone, the sound used to come pretty much instantaneously. Now it takes almost 2 seconds.

    This is all after I had done a fresh install after the first upgrade.So suffice it to say, I am waiting patiently for 6.0.1
  7. #7  
    JustMe'D's Avatar

    Posts
    17,225 Posts
    Global Posts
    17,435 Global Posts
    iOS Version
    7.0.4

    Default 4S issues after installing iOS6

    Quote Originally Posted by HuKaShI23 View Post
    I have similar issues on my 4s. I have random crashes of apps.

    My wifi connection is spotty. I have tried tests with other people's phone's on my home wifi network and they all differ. Even with someone on iOS 5, and they have rock solid connection to my network. Wifi drops out completely sometimes and forgets which network to reconnect to until I tell it to connect to my home network again. This is without having to put my wifi password back in so it just seems to forget where it is. Speed tests give mixed results as opposed to stable consecutive results from my mac book.

    Sometimes my volume stays stuck at high or low levels randomly until I reboot.

    I get random times when text shortcuts stop working until I reboot.

    Auto brightness is dodgy. Sometimes it works, sometimes it doesn't.

    I had the phone shut down and restart on it's own a handful of times.

    The same delayed response time for pressed buttons.

    Locking the phone, the sound used to come pretty much instantaneously. Now it takes almost 2 seconds.

    This is all after I had done a fresh install after the first upgrade.So suffice it to say, I am waiting patiently for 6.0.1
    You and plt3121MarineAlways should really consider restoring your devices as new via iTunes. It will download and install a fresh copy of iOS 6 that will hopefully fix the issues the both of you are having.
  8. #8  
    TurboTiger's Avatar
    iMore Guru

    Posts
    1,758 Posts
    Global Posts
    6,239 Global Posts
    iOS Version
    7.1.1

    Default Re: 4S issues after installing iOS6

    Quote Originally Posted by JustMe'D View Post
    My iPhone 4S is very responsive with iOS 6 and so is my iPad 2. I have noticed a few quirks with iOS 6, but nothing like you're describing. The quirk that comes up regularly is an app closes and returns me to my home screen at random times. It doesn't occur enough to cause irritation, but it does occur. Other than that, my device is sweet. Have you considered connecting your device to a computer and restore it as new via iTunes? That is what I recommend you do.
    JMD,
    This issue went away with a restore as new for me.
    But now I have the double notification of emails.
    Still have the auto-lock not auto-locking issue.
    Good Luck

    Apple TV
    iPhone 5S
    iPad 2 Wi-Fi
    MacBook Air 13" Mid 2012 Mavericks 10.9.2
    Former Storm2 & Palm Owner
    Cigar Lover
  9. #9  
    JustMe'D's Avatar

    Posts
    17,225 Posts
    Global Posts
    17,435 Global Posts
    iOS Version
    7.0.4

    Default 4S issues after installing iOS6

    Quote Originally Posted by TurboTiger View Post
    JMD,
    This issue went away with a restore as new for me.
    Excellent
    But now I have the double notification of emails.
    That is irritating me because I can't replicate the problem. I had the double alert tone when I first updated to iOS 5 (I think), but for the life if me, I can't recall what I did to solve it, but I thought I found the answer here in these forums somewhere.
    Still have the auto-lock not auto-locking issue.
    Good Luck
    I'm not familiar with this issue. Anyway, my settings are as follows:

    Settings / General / Auto-Lock = 1 minute

    Settings / General / Passcode Lock = ON

    Settings / General / Passcode Lock / Require Passcode = Immediately
  10. #10  
    TurboTiger's Avatar
    iMore Guru

    Posts
    1,758 Posts
    Global Posts
    6,239 Global Posts
    iOS Version
    7.1.1

    Default Re: 4S issues after installing iOS6

    Quote Originally Posted by JustMe'D View Post
    Excellent
    That is irritating me because I can't replicate the problem. I had the double alert tone when I first updated to iOS 5 (I think), but for the life if me, I can't recall what I did to solve it, but I thought I found the answer here in these forums somewhere.
    I'm not familiar with this issue. Anyway, my settings are as follows:

    Settings / General / Auto-Lock = 1 minute

    Settings / General / Passcode Lock = ON

    Settings / General / Passcode Lock / Require Passcode = Immediately
    Tks JMD
    I don't use Passcode Lock, but thanks anyway for your settings.
    Good Luck

    Apple TV
    iPhone 5S
    iPad 2 Wi-Fi
    MacBook Air 13" Mid 2012 Mavericks 10.9.2
    Former Storm2 & Palm Owner
    Cigar Lover
  11. #11  
    JustMe'D's Avatar

    Posts
    17,225 Posts
    Global Posts
    17,435 Global Posts
    iOS Version
    7.0.4

    Default 4S issues after installing iOS6

    Quote Originally Posted by TurboTiger View Post
    Tks JMD
    I don't use Passcode Lock, but thanks anyway for your settings.
    Good Luck
    I understand, but for the sake of experimenting, can you set a temporary Passcode of 1234 and see if your device will auto-lock?
  12. #12  
    TurboTiger's Avatar
    iMore Guru

    Posts
    1,758 Posts
    Global Posts
    6,239 Global Posts
    iOS Version
    7.1.1

    Default Re: 4S issues after installing iOS6

    Quote Originally Posted by JustMe'D View Post
    I understand, but for the sake of experimenting, can you set a temporary Passcode of 1234 and see if your device will auto-lock?
    It's an intermittent problem. It auto locks about 70% of the time.
    Tks JMD

    Apple TV
    iPhone 5S
    iPad 2 Wi-Fi
    MacBook Air 13" Mid 2012 Mavericks 10.9.2
    Former Storm2 & Palm Owner
    Cigar Lover
  13. #13  
    JustMe'D's Avatar

    Posts
    17,225 Posts
    Global Posts
    17,435 Global Posts
    iOS Version
    7.0.4

    Default 4S issues after installing iOS6

    Quote Originally Posted by TurboTiger View Post
    It's an intermittent problem. It auto locks about 70% of the time.
    Tks JMD
    Oh okay. I'm sorry. I thought it never auto-locked. Please disregard my previous reply. .. .
  14. #14  
    declanz34's Avatar
    iPhone Nanite

    Posts
    5 Posts

    Default Re: 4S issues after installing iOS6

    The author is very intelligent and he covered all the things which are necessary to explain for here,that's why I learnt a lot of things by his work.The author is very intelligent and he covered all the things which are necessary to explain for here,that's why I learnt a lot of things by his work.
  15. #15  
    JustMe'D's Avatar

    Posts
    17,225 Posts
    Global Posts
    17,435 Global Posts
    iOS Version
    7.0.4

    Default 4S issues after installing iOS6

    Quote Originally Posted by declanz34 View Post
    The author is very intelligent and he covered all the things which are necessary to explain for here,that's why I learnt a lot of things by his work.The author is very intelligent and he covered all the things which are necessary to explain for here,that's why I learnt a lot of things by his work.
    Huh? What author and work are you referring to?



    Just Me, D

Similar Threads

  1. iPhone 4S crashing after ios6 upgrade
    By Holmestr in forum iOS 6
    Replies: 1
    Last Post: 10-04-2012, 09:45 PM
  2. 3G Unrestrictor users - any issues after 3.0.1 update?
    By xultar in forum Jailbreaking, Unlocking, Hacks, Themes & Mods
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2009, 08:02 PM
  3. activation issue after upgrade, 'NO SERVICE'.
    By Tana in forum Jailbreaking, Unlocking, Hacks, Themes & Mods
    Replies: 2
    Last Post: 07-07-2009, 06:59 AM
  4. 3GS won't turn on after installing winterboard
    By HarrisonO2 in forum Jailbreaking, Unlocking, Hacks, Themes & Mods
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2009, 09:04 AM
  5. Phone app breaks after installing winterboard
    By Apocrathia in forum Jailbreaking, Unlocking, Hacks, Themes & Mods
    Replies: 6
    Last Post: 01-23-2009, 02:34 PM

Posting Permissions

B