Welcome to the iMore Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 16 of 16
Like Tree3Likes
  • 1 Post By Just_Me_D
  • 1 Post By xboxbml
  • 1 Post By xboxbml
  1. Thread AuthorThread Author   #1  
    cunningbrad's Avatar
    iMore Beginner

    Posts
    57 Posts

    Default Had to put my passcode in just to answer my phone

    I had one call last night that I let go to VM. Then a few minutes later my mom called and I went to answer it but, the VM notification window from the previous call was on top. So I hit VM ignore button. Then it wanted me to put my passcode in all while the phone is ringing. The only time I have to use my passcode is if I hadn't open my phone in the past 4 hours or a reboot. Has anyone experience this?
  2. #2  

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    No, NEVER!
    cunningbrad likes this.
  3. #3  

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Little glitches and quirks happen. What did you do? Did you try a hard reset? That might fix it from happening again.
  4. Thread AuthorThread Author   #4  
    cunningbrad's Avatar
    iMore Beginner

    Posts
    57 Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    It's reproducible on my phone. I used my wife's phone to call my phone and it gave me the keypad to put my passcode before I can answer the call. I did a hard reset then tried it again something happens. I try the same exercise on my wife's iPhone 6 but it didn't happen to hers. Hmmm
  5. #5  
    xboxbml's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    247 Posts
    Global Posts
    259 Global Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Was it VM passcode it wanted or actual phone unlock passcode?..
  6. Thread AuthorThread Author   #6  
    cunningbrad's Avatar
    iMore Beginner

    Posts
    57 Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Quote Originally Posted by xboxbml View Post
    Was it VM passcode it wanted or actual phone unlock passcode?..
    The phones passcode not the VM's.
  7. #7  
    xboxbml's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    247 Posts
    Global Posts
    259 Global Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Did u hard reset as Ledsteplin suggested?.
  8. Thread AuthorThread Author   #8  
    cunningbrad's Avatar
    iMore Beginner

    Posts
    57 Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Yes I did. It still does it.
  9. #9  
    xboxbml's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    247 Posts
    Global Posts
    259 Global Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Very interesting...what iOS version?
  10. Thread AuthorThread Author   #10  
    cunningbrad's Avatar
    iMore Beginner

    Posts
    57 Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    9.3.4
  11. #11  
    xboxbml's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    247 Posts
    Global Posts
    259 Global Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Did u try to disable passcode for a bit and test again
  12. #12  
    xboxbml's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    247 Posts
    Global Posts
    259 Global Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Quote Originally Posted by cunningbrad View Post
    9.3.4
    Disable passcode for a bit...go in VM to make sure u can access Visual VM... Then go back and turn passcode back on..test again
  13. Thread AuthorThread Author   #13  
    cunningbrad's Avatar
    iMore Beginner

    Posts
    57 Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Nope, it is still doing it.
  14. #14  
    xboxbml's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    247 Posts
    Global Posts
    259 Global Posts

    Default Had to put my passcode in just to answer my phone

    Quote Originally Posted by cunningbrad View Post
    Nope, it is still doing it.
    Hmm...well not sure as I've never seen that issue before.. all I can suggest is do both an iCloud backup and iTunes backup, then restore iOS to the device in iTunes and restore from iCloud backup.. Something seems to have gotten corrupted possibly.. Or u could wait to see if someone else has a better suggestion...
    Last edited by xboxbml; 08-24-2016 at 08:38 AM.
    cunningbrad likes this.
  15. Thread AuthorThread Author   #15  
    cunningbrad's Avatar
    iMore Beginner

    Posts
    57 Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Luckily it's not that big of a deal but I thought it was interesting enough to share. Thanks for the feedback guys!
  16. #16  
    xboxbml's Avatar
    iMore Intermediate

    Posts
    247 Posts
    Global Posts
    259 Global Posts

    Default Re: Had to put my passcode in just to answer my phone

    Quote Originally Posted by cunningbrad View Post
    Luckily it's not that big of a deal but I thought it was interesting enough to share. Thanks for the feedback guys!
    Did you resolve it yet?
    Annie_i6s likes this.

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 09-08-2016, 08:30 PM
  2. How to set up Apple's 2-factor authentication in iOS 10
    By iMore.com in forum iMore.com News Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2016, 08:18 AM
  3. Replies: 15
    Last Post: 08-20-2016, 06:33 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 08-19-2016, 05:39 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 08-19-2016, 03:18 PM

Posting Permissions