1. jorbjorb's Avatar
    On my Volkswagen 2016 I get a "connection failed. Please make sure your phone is unlocked" message every second time I start my vehicle up. It won't connect unless I turn the car off and restart the phone. I'm not going to do this all the time because it always doesn't work. Does anyone have this issue and a resolution? So annoying.
    02-08-2016 10:16 AM
  2. jorbjorb's Avatar
    Some days it works off the hop. It's random which is dumb
    02-08-2016 10:16 AM
  3. Theresa Curnow1's Avatar
    I have same exact issue!! Car a couple weeks old VW Jetta 2016 and CarPlay was working beautifully daily. Now all of a sudden today neither of our iPhones 5c or 6s will connect. Says failed and check if phone is unlocked. Anyone know how to fix this??? I bought CarPlay vehicle because I wanted the GPS feature through phone. Not happy about this inconsistency.
    07-20-2016 01:10 PM
  4. Bayzero's Avatar
    Ask members in the other forum such as general discussion may be you can get a better advice to correct this challege or send a e-mail to iMore, they may have a solution to this.
    09-17-2016 08:44 AM
  5. Janel Rhoda 1's Avatar
    I have same exact issue!! Car a couple weeks old VW Jetta 2016 and CarPlay was working beautifully daily. Now all of a sudden today neither of our iPhones 5c or 6s will connect. Says failed and check if phone is unlocked. Anyone know how to fix this??? I bought CarPlay vehicle because I wanted the GPS feature through phone. Not happy about this inconsistency.
    I have had the exact issue. Have been given the run around from VW and am at a standstill with them right now. Can you tell me if your issue as been resolved?
    12-03-2016 09:13 AM
  6. Janel Rhoda 1's Avatar
    Some days it works off the hop. It's random which is dumb
    I have same issue and it's not been fixed, they claim they don't know about it. Have you had your issue resolved?
    12-03-2016 09:14 AM
  7. Crown R0yal's Avatar
    I typically just have to restart my phone. Hard reset. Or go into the menu in the car settings and manually select the phone.
    03-16-2017 11:25 PM
  8. jonhyman's Avatar
    Same issue with my Hyundai Santa Fe. Unplugging and replugging phone has fixed every time (even though it's an a** ache). Same solution fixes no playback from Spotify app.
    03-22-2017 09:08 AM

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 02-06-2016, 07:22 AM
  2. Apple comments on 'Error 53' failed security checks on iPhone
    By iMore.com in forum iMore.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-05-2016, 03:22 PM
  3. rMBP 15 cannot connect to "Apple TV"
    By dharris382 in forum Apple TV
    Replies: 0
    Last Post: 02-01-2016, 11:50 PM
  4. Why doesn't the U Connect Remote Access communicate with my 2016 Ram 1500?
    By iMore Question in forum General Apple News & Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-31-2016, 08:25 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 01-31-2016, 06:26 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD