1. iMore Question's Avatar
    Just got my iPhone 6 yesterday and all is well, except it won't work in my car when connected via bluetooth. It pairs fine just like my 5S used to....and even says 'connected' on my phone...but when a call comes or i try to make a call...no sound comes out of the car speakers. i heavily relied on this feature on my 5S...so pretty bummed. anyone else have this issue? or know how to fix it?

    Arka
    09-20-2014 01:14 PM
  2. hedypak said: Best Answer

    To resolve the issue with handsfree car phone connection with IOS 8 the following must be done:
    1. Delete the phone from handsfree memory in the Bluetooth car settings.
    2. "Forget" the handsfree device (car) in the iPhone Bluetooth settings.
    3. Reset ALL settings in iPhone (not just network settings)!!
    It works.
  3. Tacer37's Avatar
    I also have the same problem :-(
    09-20-2014 02:54 PM
  4. jrm01's Avatar
    Same problem in my Toyota Camry 2011
    09-20-2014 04:57 PM
  5. k1ward's Avatar
    I'm having a problem as well. Not with the car, but with my Garmin GPS which is my handsfree device for my car. It has worked with all mt BBs and my 5s with iOS 7 & 7.1
    09-20-2014 05:40 PM
  6. okanagan.mike's Avatar
    My iPhone 6 says it has paired with my 2014 VW Touareg, but the car's display says "No Network" instead of my carrier's name. It will make calls but the car can't hang up the call, just the phone can. I've deleted all BT profiles several times in the car and reset the phone and deleted all paired devices to no avail. The weird thing is that it did work just fine the first day I tried it, but today on day two it is wonky. I need this to work!
    09-20-2014 11:46 PM
  7. HankAZ's Avatar
    It worked perfectly on my 2010 Mazda MX-5. In fact, I just set it up this evening - paired it, made a test call and received a test call.

    Since the phone is new, you may need to check for firmware updates on your audio system.
    09-20-2014 11:58 PM
  8. sharr104's Avatar
    Seems like is is iPhone issue and not our cars, unlike what Apple tried to tell me yesterday in Solihull. I had a iPhone 4s worked fine even with iOS 8 in both my Audi A8 and Chrysler Grand Voyager. Since having iPhone 6 I am having exactly the same issues you have experienced in both vehicles. No good when you do 60,000 miles a year and rely on this facility so much. Come on Apple, own up and fix it please.
    dogzville likes this.
    09-21-2014 07:41 AM
  9. qbnkelt's Avatar
    Have you contacted Apple? You've got 90 days phone support.

    By the way it paired perfectly with my 2014 Honda CR-V.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD for iPad
    09-21-2014 08:09 AM
  10. UConnRules's Avatar
    By the way, my new iPhone 6 did NOT pair with my 2014 Honda CR-V, and all my other models 4, 4S, 5 paired fine. I will call Apple if I have to, but probably on day 89 and hope I hear something in meantime. I have better things to do with my time than call Apple, only as a last resort. Thanks!
    09-21-2014 11:55 AM
  11. okanagan.mike's Avatar
    I read on another site where folks had success by removing paired phones from their car, removing the car pairing from their iPhone, and then going into settings on the phone and Resetting All Settings. I had previously tried Reset Network Settings with no joy, but Resetting All worked for me. The minor annoyance of having to retweak a few settings is more than offset by having handsfree work again. For what it's worth, I had set up my iPhone 6 by restoring from a backup, not as new. Not sure if that figures in to it, but thought I would mention it just in case.
    09-21-2014 01:04 PM
  12. hedypak's Avatar
    Same problem with Honda CR-V
    It happened after I upgraded to IOS 8 on iPhone 5 and continues with new iPhone 6. So it's ios 8 problem, not model of phone.
    Spoke to Apple care today, they not aware of that issue. None of their advices worked.
    The more people call Apple the faster their software engineers will fix the problem.
    09-21-2014 02:26 PM
  13. hedypak's Avatar
    To resolve the issue with handsfree car phone connection with IOS 8 the following must be done:
    1. Delete the phone from handsfree memory in the Bluetooth car settings.
    2. "Forget" the handsfree device (car) in the iPhone Bluetooth settings.
    3. Reset ALL settings in iPhone (not just network settings)!!
    It works.
    clealsgirl likes this.
    09-21-2014 04:28 PM
  14. HankAZ's Avatar
    Same problem with Honda CR-V
    It happened after I upgraded to IOS 8 on iPhone 5 and continues with new iPhone 6. So it's ios 8 problem, not model of phone.
    Spoke to Apple care today, they not aware of that issue. None of their advices worked.
    The more people call Apple the faster their software engineers will fix the problem.
    OR, it could be an issue with the car audio system not being compatible. Check with the manufacturer for a firmware update.
    09-21-2014 04:50 PM
  15. Illustrator Joe's Avatar
    Have you contacted Apple? You've got 90 days phone support.

    By the way it paired perfectly with my 2014 Honda CR-V.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD for iPad
    Good to know because I have the same vehicle and plan on getting the 6
    09-22-2014 07:25 AM
  16. qbnkelt's Avatar
    Good to know because I have the same vehicle and plan on getting the 6
    Yup. No problem with mine at all.

    I deleted the prior iPhone, put this one in, and didn't have to touch my work Note or my Lumia.


    Sent from my SEXY GORGEOUS AWESOME GOLD 128G iPhone 6
    Illustrator Joe likes this.
    09-22-2014 10:55 AM
  17. clealsgirl's Avatar
    Man, I'm glad to have found a solution. This was running me *NUTS*! I'm in sales and depend on that bluetooth.
    09-22-2014 12:40 PM
  18. morosenbaum's Avatar
    I had the same problem but read where if I deleted all of the other phone entries on my phone so that it completely reset and thought that no phone had never been connected and took me through the phone set up as though it was the first time. After I did that my iPhone 6+ connected to my Accord Coupe 2012 with no problems. I hope this helps.
    09-22-2014 10:31 PM
  19. dogzville's Avatar
    I can't connect my iPhone 6 to my ford system or my husbands Toyota. I had no issues with the 5s even with the iOS 8. Can anyone help?
    09-23-2014 04:51 PM
  20. romeo0569's Avatar
    I have the same "no audio" issue...here is what I found;

    So usually I make a call and if I'm listening to the radio it automatically picks up the phone and I could make or receive a call. It will interrupt whatever I'm listening to. But not with the 6 plus. What i did find though is that if I select Bluetooth audio on my car unit, AND THEN make my call, it works fine. But the car still doesn't show the phone icon indicating that I'm in my call. Weird. A software update to the iPhone should do it. My cars unit is up to date so it has to be an iPhone issue. Very inconvenient. I drive a 2012 VW Jetta.
    09-23-2014 11:23 PM
  21. Ann Koehler's Avatar
    I have an iPhone 5S and it worked perfectly until I updated to iOS8. Now, the Handsfreelink won't connect automatically and when I manually connect it, the car dials the last phone call I made. The phone isn't making the call, but the Handsfreelink is and I'm unable to hang up the call.
    09-24-2014 09:10 AM
  22. Ann Koehler's Avatar
    I just deleted all phones from my Handsfreelink and also Reset all settings on my iPhone itself. I then paired my iPhone again with Handsfreelink and it is working perfectly again. Thank you!!
    09-24-2014 10:34 AM
  23. kayaksnow's Avatar
    AppleCare had me do this. It fixed it for 2 days and started again
    09-24-2014 05:30 PM
  24. dogzville's Avatar
    It's fixed now thanks
    09-25-2014 06:49 AM
  25. kayaksnow's Avatar
    There are a few of these threads over at apples forums as well. Please post over there with your issues. Hopefully this gets fixed. 2 hrs with apple care for 1 day of bluetooth working correctly and then stopping again does not work for me.

    Everyone who has done the restore options, I would be interested to know if your phone gets messed up again with bluetooth like mine did after a day.
    09-25-2014 10:11 AM
  26. OLTURBO's Avatar
    Got the Exact same issue on My Golf MK7 , talked to apple support , they sent me to VW to find if they have firmware update for the system... its clearly IOS bug , hopefully a patch will be available soon.
    10-02-2014 05:25 AM
38 12

Similar Threads

  1. Wifi problems with my iPhone 6
    By SciTeach3 in forum iPhone 6
    Replies: 11
    Last Post: 06-21-2015, 05:28 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 09-23-2014, 06:09 PM
  3. Cydia will not update with Nielsen mobile proxy
    By ae6dx in forum Jailbreaking, Unlocking, Hacks, Themes & Mods
    Replies: 2
    Last Post: 09-22-2014, 08:42 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 09-21-2014, 01:13 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 09-20-2014, 04:58 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD